Algemeen

De eerste nieuwe brandweerauto in Nederland met nieuwe striping

- advertentie -

Winschoten – Zoals wellicht bekend krijgen alle hulpverleningsvoertuigen vanaf 16 april 2019 een nieuw uiterlijk om nog beter zichtbaar te zijn. Met trots presenteert Ziegler Brandweertechniek in Winschoten de eerste nieuwe tankautospuit in Nederland met nieuwe OOV-striping.

- advertentie -

Lees ook: Vernieuwde striping voertuigen hulpverleningsdiensten

Het voertuig is opgebouwd op een Volvo FE 4×2 chassis en is voorzien van een nieuwe Z-CAB XL cabine. De opbouw is middels het Ziegler ALPAS gerealiseerd, een zeer duurzame en eenvoudig te wijzigen constructie uit aluminium panelen. Daarnaast is het voertuig voorzien van een Ziegler FPN 10-3.000-2HH pomp.

Het voertuig beschikt over een tankinhoud van 2000 liter water en 150 liter SVM, de nieuwste Hänsch DBS 5000 LED lichtbalk en een ergonomische Ziegler Z-Control pompbediening. Tenslotte verbetert het nieuwe Z-Vision LED verlichtingssyteem het zicht op het werkgebied. De totale serie betreft 33 stuks.

Binnenkort is dit voertuig te zien in de Veiligheidsregio Brandweer Midden- en West-Brabant.

Foto’s: Ziegler

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button