Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenWeerbericht

Frisse Moederdag luidt weersverbetering in

- advertentie -

De Bilt – Moeders kan wel wat extra warmte gebruiken dit jaar. Na een koele zaterdag met in het zuiden en oosten wat regen, verloopt ook Moederdag fris. Het wordt 11 tot 14 graden. Toch maakt de zon veel goed. De frisse, maar vrij zonnige Moederdag is een opmaat voor warmer weer na het weekend. Later in de week kan het lokaal 19-20 graden worden!

- advertentie -

Komende nacht gaat het in het zuiden regenen en morgen overdag maakt ook het oosten kans op lichte neerslag. De meeste regen valt in Limburg en daar kan de regen zaterdagmiddag nog een tijd aanhouden. In het noorden en westen is het droog met zonnige perioden en later breekt ook in het midden van het land de zon door. In de avond klaart het breed op.

De maxima komen uit op 11-15 graden, maar door de matige tot vrij krachtige wind uit het noorden tot noordoosten voelt het een stuk frisser aan.

Moederdag zonnetje in huis
Zondag krijgen moeders zon, maar ook fris weer cadeau. Het wordt maximaal 11 graden in het noorden tot ruim 14 in het zuiden. Daarmee is het een stuk kouder dan gebruikelijk. Halverwege mei zijn middagtemperaturen van 15-19 graden normaal. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en daardoor is het genieten van Nederlandse wolkenluchten. Bovendien blijft het droog en waait er een matige noordenwind. Het is dan ook prima weer om met je moeder naar buiten te gaan en bijvoorbeeld een lekkere wandeling te maken.

Lente keert terug
Ook maandag bepalen zon en stapelwolken het weerbeeld. Na een frisse start met in het binnenland lokaal lichte vorst wordt het ’s middags 12-15 graden. Dinsdag wordt het al wat warmer met maxima van 13-17 graden en in de tweede helft van de week stijgt de temperatuur naar normale waarden van 15-18 graden. Ook de zon doet een duit in het lentezakje en voor liefhebbers van zon is het dan ook heerlijk weer. In het zuidoosten is kans op maxima van 19-20 graden. Op 25 april was het voor het laatst ergens in Nederland 20 graden of meer.

Moederdag vorig jaar extreem nat
Vorig jaar waren de temperatuurverschillen bijzonder groot op Moederdag. In het westen van Zeeland werd het op zondag 13 mei amper 14 graden en in het oosten en noorden werd het 20-25 graden. In Nieuw Beerta (in het oosten van de provincie Groningen) was het met een maximumtemperatuur van 25,3 graden zelfs een zomerse dag. Een regengebied trok over het land en in het noordoosten kwam het tot felle onweersbuien met onweer en wateroverlast. In Eext (Drenthe) viel maar liefst 73 mm!

In 2017 was het een stuk kalmer weer op Moederdag. Het werd 19 graden in het westen tot 22 in het oosten. Daarbij was er vrij veel zon, maar trokken ook wolken en enkele buien over het land.

Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button