AlgemeenSport

Bato-turnsters winnen Provinciale Turntitels

Uithuizen/ Winschoten – Afgelopen zaterdag 11 mei werden de provinciale kampioenschappen turnen gehouden in Uithuizen. Uit heel de provincie streden ruim 300 turnsters tegen elkaar. Tijdens de plaatsingswedstrijden wisten zich maar liefst 20 turnsters van GV Bato Winschoten te plaatsen voor deze finale.

- advertentie - 

Bij instap D3 turnsters wist de 8 jarige Indy Wiegers mooie strakke oefeningen te turnen en overtuigend eerste en daarmee provinciaal kampioen te worden. Haar clubgenootje Veerle Kruize had de laatste weken zeer goed getraind en dit kwam er tijdens de wedstrijd heel goed uit. Veerle werd keurig tweede. Mirthe Harms behaalde bij de instap D2 meisjes met mooie oefeningen een zilveren medaille.

Milou de Keijser had een topdag en turnde overtuigend op alle vier de toestellen. Zij werd daarom provinciaal kampioen in de pupil2D3 klasse. In de Pupil2D2 klasse was het een spannende strijd die uiteindelijk werd gewonnen door Esmee Brandes. De zilveren medaille werd gewonnen door Yvet Hollander.

Bij de jeugdD3 meisjes lag het niveau dicht bij elkaar. Bato-turnsters Myrthe Hofstee en Bo Lourens werden uiteindelijk tweede en derde. Bij de senioren D was het niveau zeer hoog en was het een enorm spannende strijd. Guusje Jansen liet een foutloze balkoefening zien en door ook op de andere toestellen goed te turnen wist ze de bronzen medaille te winnen.

Foto’s: Ingezonden


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button