Algemeen

25 Jaar Radio Winschoten: Wereldster Dave Berry op bezoek bij radio Winschoten Magazine

Winschoten – De jaren ’60 lagen al geruime tijd achter ons, maar de muziek daarentegen  leeft  nog steeds voort in onze harten. In Veendam was dat mede aanleiding voor het organiseren van jaarlijkse feesten, waar muziek uit de sixties centraal stond Vele nationale en internationale bands van naam traden daar op. In de eerste jaren was het aloude hotel Veenlust het muzikale middelpunt van dat gebeuren.

- advertentie - 

De promotiekrant die in het kader van dit feest werd uitgebracht leerde ons, dat niemand minder dan Dave Berry samen met zijn band de Cruisers zou komen en veel fans –zeker de muziekliefhebbers van mijn leeftijd- renden naar de voorverkoopadressen. De mannen vanwege de rock-and-roll die Dave vertegenwoordige, terwijl de dames vooral voor de mystieke bewegingen van deze zanger uit Engeland vielen. Kortom een internationale top artiest in onze regio.

(Lees verder onder de foto)

Wij van Magazine leek het wel interessant om Dave Berry een uur lang in onze studio uit te nodigen. We besloten het Nederlandse management van Berry te faxen en tot onze verbazing kwam de afspraak vrij snel tot stand, met als voorwaarde dat wij voor het vervoer van zijn hotel naar de Winschoter studio moesten zorgen. De zanger overnachtte in een hotel in Assen.

(Lees verder onder de foto)

Radio collega Ger Klein vond dat wel een uitdaging en besloot -samen met zijn wederhelft Grietje- Dave Berry uit Assen te halen en later ook weer terug te brengen. We tonen een aantal foto’s van het bezoek van Dave Berry aan Radio Winschoten en tevens een foto van het verzoekplatenteam waar Ger het middelpunt was.

Ger doet onderstaand zelf verslag van de meest bijzondere autorit die hij ooit maakte.

Het was toen een mooi avontuur. De avond ervoor had hij opgetreden op het sixties festival in Veendam. En de volgende ochtend hadden we een afspraak om 11 uur in de studio van radio Winschoten.

In het van der Valk Hotel in Assen had ik hem eindelijk gevonden. Hij zat met een groot deel van de familie van Praag te ontbijten en hadden bepaald geen haast. Maud, zijn vrouw, begreep dat ik op steeds hetere kolen stond en wilde vertrekken.

Ik vertelde hen dat het toch nog een half uur rijden was en wij met nog langer treuzelen te laat zouden komen. Uiteindelijk kreeg ik de club in de benen en nadat van alle familieleden afscheid was genomen moest er nog van alles geregeld worden. De zonnebril lag nog op de kamer.

(Lees verder onder de foto)

Uiteindelijk aangekomen bij de auto, vroeg ik of hij voorin wilde zitten maar hij wilde perse achterin en de krant lezen. Ik had een zeer snelle Alfa Romeo. Vroeg nog even om de riemen goed vast te maken en gaf gas. Veel gas. Hij vroeg na enkele minuten waarom we zon haast hadden en vertelde hem dat hij over 15 minuten live op de radio moest. De teller ging vaak over de 200 en hij werd daar behoorlijk nerveus van. Hij dook steeds verder in de krant en keek voorzichtig op toen we stilstonden voor de studio.

(Lees verder onder de foto)

Hij snapte dat het zijn eigen schuld was en met veel sorry’s ging hij richting de studio. De terugreis was een mooie rustige rit en er werd honderduit gekletst over alles en nog wat. In Assen namen we hartelijk afscheid van elkaar. De heenreis zal hij niet snel vergeten zijn.


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar JanKeitz@Gmail.com.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button