Algemeen

Bloemetje van de Week voor dierenliefhebber Greetje Eefting

- advertentie -

Scheemda – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd. Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Dit weekend brachten we  een mooi boeket naar Finsterwolde. Daar woont Greetje Eefting. Ze werd genomineerd door Wendy Bos.

Ze schreef:

“Zij verdient het omdat ik haar een kanjer vind. Zelf is ze chronisch ziek en ondanks dat, zet ze zich in voor de dieren. Ze rijdt als vrijwilliger op de dierenambulance. En is begonnen als vrijwilliger op het asiel op zondagochtend. Ik vind dat zij het echt verdiend heeft om een prachtig boeket te krijgen.”

We hoeven niet eens aan te bellen wanneer we bij het adres aangekomen zijn. De voordeur wordt al direct opengedaan. In de gang staat een ladder. Echtgenoot Geert is de muur van de gang aan het schilderen. “Kom binnen! Ik hoop dat je tegen de verflucht kan ..”

Je kunt zien dat Geert en Greetje dierenliefhebbers zijn. In de huiskamer zijn verschillende afbeeldingen en beeldjes van dieren te zien. En in de tuin lopen twee honden: de mechelse herder Rikö en pincher Liam.

- advertentie -

Aan tafel zit Wendy. Ze zegt: “Greetje verdient ’t gewoon. Ik had al eerder genomineerd. Toen werd ze het niet. Ik dacht, ik probeer het gewoon nóg een keer.”

- advertentie - 

Zij en Greetje zien elkaar zo’n drie keer per week: “We zijn zussen van elkaar. En we zijn ook echte maatjes. Ik woon hier vlakbij en kom vaak even bij Greetje over de vloer. We praten veel samen. Alles komt aan de orde. We motiveren elkaar.”

Greetje heeft best veel lichamelijke klachten. Alle dagen hevige pijn, stijve spieren. En darmklachten. Ze lijdt aan het Prikkelbare Darm Syndroom en heeft ook fybromyalgie.

Geert zegt: “En dan ook nog het meest gevreesde woord. Kanker.” Greetje: “Ik kreeg de diagnose. Maar sindsdien staat de ziekte gelukkig stil. Ik geniet van elke dag.”

Een buurvrouw werkte al bij het dierenasiel en introduceerde Greetje daar ook.

“Kijk maar wat je aankunt, zeiden ze daar. Er werken echt schatten van mensen. Moniek werkt daar ook, ze trekt je uit het diepste dal, ze accepteert je zoals je bent.”

Wendy: “Ze is echt opgefleurd sinds ze bij het asiel werkt. Begint helemaal op te bloeien.

Greetje draait ook mee in het rooster voor de dierenambulance. “Ik ben maar een klein vrouwtje. Als ik dan met zo’n grote jas achter het stuur van die ambulance bus zit, kijken mensen wel raar op.”

Ze maakt veel mee. “Laatst moesten we een rat vangen die bij mensen in huis was gegaan. Dat was wel spannend.”

Geert zegt lachend: “Als ze dan weer thuiskomt met een glimlach op haar gezicht dan denk ik: “Wat heb je nou weer uitgevreten.”


Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’
Foto & tekst: Jos Schaafsma

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button