Incidenten

33 aanhoudingen bij grootschalige grenscontrole

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Bij een grote Duits-Nederlandse grenscontrole op woensdag 15 mei zijn 33 personen aangehouden, onder andere voor witwassen en diefstal. Ruim 10.000 personen en zeker 8.000 voertuigen, vaartuigen en treinen zijn onderworpen aan een controle. Op de belangrijke toegangswegen van en naar Nederland, van Groningen tot Aken, moesten alle voertuigen verplicht langs de controle.

- advertentie -

(Lees verder onder de foto)

De actie werd uitgevoerd door de Koninklijke Marechaussee, Douane, Politie en de Duitse autoriteiten. Het doel van de controle is de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit, illegale migratie, mensenhandel en -smokkel, mobiel banditisme en het vergroten van de verkeersveiligheid.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button