Sport

Komende zaterdag strijdt Jongens B HCW om kampioenschap

- advertentie -

Winschoten – In de veldcompetitie maken de Jongens B van de Hockey Club Winschoten (HCW) een ontzettend sterk seizoen door. Nadat in september / oktober van 2018 met 1 punt te weinig net niet de topklasse van Noord-Nederland werd gehaald in de voorcompetitie spelen de JB dit jaar in de 1e klasse. Een 1e klasse die sterk bezet is met onder andere GHBS JB1 uit Groningen en de Jongens B1  uit Leeuwarden en uit Drachten.

- advertentie -

Het team is een mix van diverse leeftijden onder leiding van de coaches Bob Simonis en Edwin Akkerman. In de loop van het seizoen is het steeds beter gaan draaien waarbij met name het teamspel gezorgd heeft voor veel rust in de opbouw. Langzamerhand is er ook een vaste opstelling en speelwijze gekomen Jongens B speelt met een zeer verzorgde opbouw van achteruit en in een verkapte 3-4-3 opstelling. Vanuit deze opstelling speelt Jongens B met veel druk naar voren en proberen ze elke wedstrijd de tegenstander vol onder te zetten.

Vooral na de winterstop zijn de JB afstand gaan nemen van directe concurrenten voor de titel GHBS en Leeuwarden. Waar zij punten lieten vallen bleef HCW uitlopen. Na een zeer sterke 5-0 overwinning afgelopen weekeinde kan nu komende zaterdag, 3 wedstrijden voor het einde van het seizoen, de titel binnengehaald. En dit tegen directe concurrent, de nr.2 GHBS in een thuiswedstrijd. De wedstrijd begint om 15.30 bij HCW thuis. Vertrouwen kan wel geput worden uit de eerder ontmoetingen dit seizoen waarin HCW tot twee keer toe de sterkste was.

Kom vooral kijken en aanmoedigen, al het publiek is welkom! De wedstrijd zal zijn op het complex van HCW, St. Vitusholt 8e laan nr. 7.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button