Gemeente

Feestelijke opening nieuwe locatie Taalpunt Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Op maandag 20 mei opent wethouder Bard Boon de nieuwe locatie van het Taalpunt in Scheemda. Het Taalpunt is er voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of computeren. Het Taalpunt is verhuisd van OBS ’t Jaarfke naar het gemeentekantoor aan de Brugstraat en is iedere maandagmorgen geopend.

- advertentie -

Taalhuis Oldambt
Het Taalpunt is een plek waar volwassenen lessen en cursussen kunnen volgen op het gebied van taalvaardigheid, digitale vaardigheden en rekenvaardigheid. Ervaren docenten en vrijwilligers geven lessen aan groepjes deelnemers, maar ook op individueel niveau. Het Taalpunt in Scheemda is onderdeel van Taalhuis Oldambt, dat is gevestigd in de bibliotheek in Winschoten. Ook in Beerta is een Taalpunt en binnenkort opent een nieuw Taalpunt in Bad Nieuweschans.

Samenwerking
Het Taalhuis wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen & Schrijven, Taal voor het Leven, Noorderpoort, Biblionet Groningen, Stichting Humanitas, Cultuurhuis De Klinker, Sociaal Werk Oldambt en gemeente Oldambt. Door de bijdrage van deze partners én door de inzet van vrijwilligers zijn alle activiteiten van het Taalhuis gratis toegankelijk.

Feestelijke opening
De feestelijke opening van de nieuwe locatie van het Taalpunt is op maandag 20 mei om 11.00 uur. Vanaf dat moment is het Taalpunt aan de Brugstraat 2 elke maandagmorgen tussen 09.00 en 12.00 uur geopend. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken met het Taalhuis en de nieuwe locatie van het Taalpunt in Scheemda.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button