Cultuur

Kunstencentrum De Klinker presenteert De Dirigent

- advertentie -

Winschoten – Op vrijdagavond 24 mei om 19.30 uu is de film De Dirigent te zien in de Rabozaal van De Klinker. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Zij was de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde. De film wordt aangeboden door het Kunstencentrum voor slechts € 7,-.

- advertentie -

Het verhaal speelt zich af in het Amerika van 1926. De Nederlandse Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen.

Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen?

Dit seizoen presenteert Kunstencentrum De Klinker voor haar muziekleerlingen en alle andere geïnteresseerden diverse films met als thema muziek, dans of theater in de Rabozaal.

In het Kunstencentrum worden dagelijks muzieklessen gegeven op alle denkbare instrumenten en daarnaast is het mogelijk om in een band of orkest te spelen. Onze regio is vele orkesten rijk en bij ons bent u van harte welkom om een instrument te leren spelen, zodat u uiteindelijk ook kunt toetreden tot zo’n prachtige orkest. Misschien ontwikkelt u uiteindelijk wel de ambitie om zelf dirigent te worden.

Kaarten voor de film zijn verkrijgbaar via www.indeklinker.nl of de theaterkassa (0597-700270, optie 1). Voor meer informatie over de lessen van het Kunstencentrum kunt u een kijkje nemen op de website of een mail sturen naar kunstencentrum@indeklinker.nl.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button