Algemeen

Op naar de 70e KWF-collecteweek in Scheemda

- advertentie -

Scheemda  – Van 1 t/m 7 september 2019 vindt alweer de 70e collecteweek van KWF Kankerbestrijding plaats. Deze grootste collecte van Nederland belooft in dit jubileumjaar zeer indrukwekkend te worden. Het collecteteam van KWF in Scheemda zoekt dringend organisatoren die er ook in Scheemda een succes van maken.

- advertentie -

Alleen al in Scheemda krijgen elk jaar 32 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF al 70 jaar de collecteweek. Dit begon in 1949 als een spontane actie, maar kreeg het jaar erop een officiële landelijke organisatie. In de 1e week van september komen er in Scheemda 15 vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor de bestrijding van kanker. Dit jaar zijn één of meerdere nieuwe coördinatoren nodig om de KWF-collecte te organiseren.

Scheemda in actie voor KWF
KWF is enorm trots op alle vrijwilligers in het land. Anouk de Leeuw, relatiemanager bij KWF, vertelt: “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Dit jaar is het 70-jarig jubileum en daarom zou het heel jammer zijn als er niet gecollecteerd kan worden in Scheemda. In een paar uurtjes kun je als vrijwilliger voor KWF-collecteteam Scheemda direct, in je eigen gemeente, een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding.”

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 64%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt De Leeuw. “Maar we zijn er nog niet. Elk jaar overlijden er nog steeds 45.000 mensen aan kanker.”

Help mee!
Wil jij als coördinator bijdragen aan het KWF-collecteteam van Scheemda? Dan krijg je volop ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Anouk de Leeuw via tel. 06 22 51 00 74 of aleeuw@kwf.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button