AlgemeenCultuur

Bohemian Rhapsody en Tineke Schouten in De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Op vrijdag 15 februari is in Cultuurhuis De Klinker de film Bohemian Rhapsody te zien. De film gaat over de band Queen en zanger Freddie Mercury. Bohemian Rhapsody was in 2018 de best bezochte film in Nederland en is genomineerd voor vijf Oscars.

- advertentie -

Dit seizoen presenteert Kunstencentrum De Klinker voor haar muziekleerlingen en alle andere geïnteresseerden diverse films met als thema muziek, dans of theater in de Rabozaal. Tijdens het Theaterweekend in januari was het eerste thema ballet en symfonieorkest met de Disney film ‘The Nutcracker’. Nu is het de beurt aan het thema rock. Bezoekers van de film krijgen bij binnenkomst een voucher voor een gratis proefles van het Kunstencentrum.

Bohemian Rhapsody is te zien op vrijdag 15 februari om 17.00 en 19.30. Kaarten kosten €7, – en zijn verkrijgbaar via www.indeklinker.nl of de theaterkassa (0597-700270, optie 1). Voor meer informatie over de films kunt u een mail sturen naar kunstencentrum@indeklinker.nl

Tineke Schouten
De 24ste theatershow ‘Highlights’ van Tineke Schouten is van start gegaan en vrijdag 8 en zaterdag 9 maart te zien in Cultuurhuis De Klinker. Met haar gloednieuwe theatershow vestigt Schouten de aandacht op de hoogtepunten uit haar carrière. Voor het publiek een voorstelling vol zowel herkenbaar en bekend, als compleet nieuw werk.

‘Highlights’ is een reis door de beroepsmatige carrière van Schouten met de pieken uit haar grote oeuvre. De fans van Schouten hebben mee mogen denken over de typetjes en sketches die ze in de show laat zien. Het selecteren van de publieksfavorieten bleek lastig. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. De Belgische Paaldanseres, Lenie uit de Takkestraat, De Toiletjuffrouw en De Wijnproefster zijn de bekendste ‘highlights’.

Ook minder bekend werk is bij een deel van het publiek favoriet. Een grote verscheidenheid aan typetjes is in de voorstelling te zien. Schouten: “Veel van de bekende highlights zijn met de tijd meegegroeid en in een nieuw jasje gestoken. Het is een mooie verzameling geworden.”

Ook de 24ste voorstelling van Tineke Schouten blijft natuurlijk een avond schateren en gieren voor het publiek. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via de theaterkassa of de website www.indeklinker.nl.

Foto: Cultuurhuis De Klinker (ingezonden)

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button