Kort nieuws

PrO Winschoten maakt de buurt veilig

- advertentie -

Winschoten – Vanaf vandaag hangen er een aantal extra verkeersborden in de buurt. De eerstejaars van Dollard College PrO Winschoten, de school voor praktijkonderwijs en schakelklas PrO-vmbo, hebben 12 borden gemaakt met adviezen voor langsrijdende automobilisten.

- advertentie -

Hoewel de gemeente sinds juni vorig jaar belettering op de weg heeft aangebracht met het woord ‘schoolzone’ en verschillende buurtbewoners contact hebben gezocht met de gemeente, merken we dat er nog steeds vaak harder dan de verplichte 30 kilometer per uur gereden wordt. Daarom heeft de school het pakket Motto-bordenactie van Veilig Verkeer Nederland aangevraagd. Vandaag hebben de leerlingen deze borden op een zelfgekozen plekje opgehangen.

Buurtbewoners mogen aangeven welk bord ze het mooist vinden, en het winnende ontwerp zal daadwerkelijk geproduceerd worden. ‘Als school vinden we het natuurlijk belangrijk dat onze leerlingen veilig van en naar school kunnen gaan, maar we hechten ook veel waarde aan de verbondenheid van de school met de buurt,’ aldus Arne-Jan Bügel, vestigingsdirecteur van de school.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button