Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

De Ondernemersfactory bestaat één jaar: “We bieden ondernemers een fundament om te groeien”

- advertentie -

Winschoten – Op de hoek van de Beertsterstraat en de Burgemeester Schönfeldsingel, aan de rand van de binnenstad van Winschoten, werd een jaar geleden De Ondernemersfactory gevestigd. Dit initiatief van de Advisorgroep, een adviesbureau voor het MKB, is bedoeld om startende en bestaande ondernemers te ondersteunen bij hun groei en hen een werkplek te bieden.

- advertentie -

Een jaar later is de Factory een vaste waarde in het ondernemerschap van vijftien ondernemers uit het midden-en kleinbedrijf, van eenmanszaken tot bedrijven met meerdere personeelsleden. Daarnaast zijn er relaties ontstaan met andere bedrijven uit de omgeving. Voor deelname aan het programma, inclusief huisvesting in de Factory, kunnen ondernemers een subsidie krijgen van de provincie.

Positieve werkomgeving
Wat maakt dat ondernemers graag gebruik maken van De Ondernemersfactory? Sommige ondernemers zijn puur op zoek naar een werkplek, om in plaats van in de keuken of op zolder rustig hun werk te kunnen doen. “Ik vind het prettig om me hier te kunnen focussen op mijn werk”, zegt één van de gebruikers, die internationaal onderneemt en gezondheidsproducten verkoopt over de hele wereld. “De faciliteiten zijn hier prima, het is fijn om onder de mensen te zijn en ik ervaar de Factory persoonlijk als een hele positieve werkomgeving”.

Ondersteuning en advies
Anderen hebben bij hun start of groei behoefte aan advies en ondersteuning. De medewerkers van Advisor bieden dit in de vorm van invidividuele trajecten, spreekuren, workshops en lezingen. Ook de A locatie van de Ondernemersfactory trekt ondernemers aan. “Ik kan hier klanten ontvangen en ik heb hier een mooie werkplek”, stelt een andere ondernemer die videoproducties maakt. “ Maar wat ik ook fijn vind: ik heb in één klap allemaal collega’s erbij, om mee te sparren. En er zijn adviseurs waar ik op terug kan vallen als ik het even niet meer weet”.

Successen vieren
“Vooraf hebben we onderzocht waar ondernemers behoefte aan hebben “ vertelt Dick Abee “Daar is deze mix uit gekomen. Ondernemers ontmoeten elkaar hier om kennis te delen, te sparren of successen met elkaar te vieren. Wij zijn er, dagelijks, om laagdrempelig advies te geven op het moment dat ze dit nodig hebben”.

De Advisorgroep voert in opdracht van een aantal gemeenten de BBZ regeling, de Bijstandsregeling voor Zelfstandigen, uit. Verder is de Advisorgroep betrokken bij Project 7. De gemeente Oldambt heeft zichzelf de opdracht gegeven om een beter rapportcijfer te krijgen van haar ondernemers waar het gaat om, ‘MKB-vriendelijke gemeente’. Zij streeft naar het rapportcijfer 7. Advisorgroep en de gemeente Oldambt hebben het Project ontwikkeld om deze doelstelling in drie jaar te realiseren.

Kennisdelen
Verder is de Innovatiewerkplaats gevestigd in de Ondernemersfactory. In de Innovatiewerkplaats komen studenten van de Hanzehogeschool, onderzoekers, ondernemers en kennisinstellingen uit het Noorden van Nederland en Duitsland bij elkaar om samen aan concrete problemen en onderzoeken te werken en kennis uit te wisselen.

“Ondernemers, overheid en onderwijs komen hier echt samen”, aldus Abee. “Een dynamische plek dus, met veel potentie voor de regio”

Fundament
De verjaardag van de Factory werd afgelopen vrijdag gevierd met een hapje en een drankje. “Dan vieren we meteen ook de individuele successen die de ondernemers het afgelopen jaar hebben behaald” , zegt Abee. “We hebben hier in korte tijd al een bedrijf uit de BBZ laten stromen en onlangs haalde een andere ondernemer nog een grote opdracht binnen. We bieden ondernemers het fundament om te groeien”.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button