Algemeen

Sloopwerkzaamheden voltooid, grondwerken voor brede school van start

- advertentie -

Scheemda – Afgelopen maand is sloopbedrijf B.Reer druk bezig geweest met het afbreken en slopen van het voormalige Dollard College aan de Kanaalweg en het gymlokaal aan de Merelstraat in Scheemda.

- advertentie -

De voormalige panden moeten plaats maken voor een nieuwe school waar diverse gebruikers hun onderkomen gaan vinden. De ingang van de brede school zou volgens de bouwtekeningen aan de Merelstraat komen.

Volgens de slopers van B.Reer zijn ze momenteel volledig klaar met de sloopwerkzaamheden. Ze gaan de komende tijd met het grondwerk aan de slag.

Hoofdgebruikers
De hoofdgebruikers van de brede school zijn: cbs Annewieke, fusieschool obs Eexterbasisschool en obs Jaarfke, stichting kinderopvang KiWi, peuterspeelzaal Sociaal Werk Oldambt, Logopedie Oldambt, Biblionet Groningen en Gymzaal Merelstraat.

Oplevering
De oplevering van de brede school is gepland in het voorjaar van 2020. In september van dat jaar openen de deuren voor een nieuw schooljaar. De sloop van CBS Annewieke staat gepland voor de zomer van 2020. Na de sloop wordt op deze plek het schoolplein (verder) ingericht.

Klik hier voor het hele dossier over de nieuwe brede school. 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button