AlgemeenGemeente

Voorlopig geen zonnepark in Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde – De aanleg van een zonnepark in Finsterwolde gaat voorlopig niet door. Dat heeft de gemeente Oldambt vandaag besloten vanwege nieuwe ontwikkelingen rondom de aanvraag van de vergunning. De gemeente had de initiatiefnemers van het zonnepark gevraagd om een zogenaamde Bibob-procedure op te starten.

- advertentie -

Deze procedure houdt in dat er uitgebreid achtergrondonderzoek wordt gedaan door het Landelijk Bureau Bibob om te voorkomen dat een vergunning misbruikt wordt. Bibob-onderzoeken worden vaker uitgevoerd als er twijfels zijn over de achtergronden of intenties van de aanvrager van een vergunning.

Op basis van het Bibob-onderzoek besloot het Landelijk Bureau Bibob een negatief advies te geven. Volgens burgemeester Cora-Yfke Sikkema is het college van de gemeente Oldambt daarom genoodzaakt om de aanvraag voor een zonnepark te weigeren. “Wij nemen dit advies zeer serieus en het college is daarom voornemens om de aanvraag te weigeren. Het Bibob-advies geeft wel ruimte om eventueel met een aangepast plan te komen, maar het is aan de initiatiefnemers of ze dat willen”, aldus de burgemeester.

Het college laat weten dat het ondanks deze weigering nog steeds mogelijk is dat er in de toekomst een zonnepark komt op deze plek in Finsterwolde. ”Wat ons betreft is dit qua ruimtelijke aspecten een goede plek en we kunnen die twaalf hectare goed gebruiken om aan de opdracht om in te zetten op zonne-energie te voldoen”, zegt wethouder Bard Boon.

Komende maandag zou het plan voor het zonnepark in de gemeenteraad worden besproken, maar vanwege de huidige ontwikkelingen is besloten om dit punt van de agenda te halen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button