Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Leerlinge Dollard College beste schrijftalent 2019

- advertentie -

Winschoten – Noa Blouw (13), leerlinge van de zesjarige havoklas van vestiging Stikkerlaan van het Dollard College in Winschoten, heeft 12 juni jl. in Diemen de prijs voor he beste schrijftalent van 2019 ontvangen. Ze deed met haar verhaal “Robodoc” mee aan de landelijke Verhalencompetitie, die werd georganiseerd door Randstad en studiematerialenleverancier Van Dijk.

- advertentie -

In maart van dit jaar werden de leerlingen van de eerste mavo- en havoklassen door hun docent Nederlands Bert Hensema uitgedaagd om mee te doen aan deze verhalenwedstrijd. Als we Randstad onderwijsdirecteur Suzanne von der Dunk mogen geloven dan bestaat in het jaar 2030 door de snelle technologische veranderingen het aantal beroepen voor 70 % uit beroepen die op dit moment nog niet bestaan. Daarom kregen de leerlingen de opdracht om een verhaal te schrijven van maximaal 500 woorden over een future-proof baan.

Noa schreef haar verhaal over een arts die zich specialiseerde tot robodoc om mensen om te laten bouwen tot robotmens. In haar verhaal verwerkte ze allerlei futuristische woorden en vergat ook niet de nodige dosis humor in haar verhaal op te nemen.

In totaal zijn er ongeveer 1700 verhalen geschreven. De beste verhalen werden ingezonden door de docenten. De jury onder leiding van jeugdboekenschrijfster Eva Burgers boog zich over de verhalen en koos drie winnaars in de categorieën vmbo, havo en vwo. Uiteindelijk werden er twintig leerlingen genomineerd. Hun verhalen zijn opgenomen in het verhalenboek “Wat doe jij morgen?”

Noa werd in de categorie vmbo verkozen tot winnares. Als bijbehorende prijs ontving ze voor haar klas een schrijfworkshop van Eva Burgers, die na de zomervakantie naar het Dollard College zal komen. Bovendien werd Noa uitgeroepen tot over all winnares en mag zich daardoor beste schrijftalent van 2019 noemen. Daarnaast ontving ze een splinternieuwe iPad.

Juryvoorzitter Eva Burgers had nog wat lovende woorden: “Het verhaal Robodoc intrigeert en fascineert! Noa  heeft duidelijk een goed beeld van de actuele knelpunten binnen onze maatschappij. Creatief verpakt in een fantasierijk verhaal, neem ze de lezer mee naar een andere wereld, waar alles ‘maakbaar’ is. Verder brengt ze de lezer met dit verhaal op een luchtige, fantasierijke en humoristische wijze met beide benen op de grond. Maar ze zorgt er ook voor dat je even weg kunt dromen in een wereld waarin alle ‘tekortkomingen’ simpel op te lossen zijn.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button