Algemeen

Bloemetje voor sociale cursusleidster Mieke Peddemors

- advertentie -

Winschoten – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd. Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer brachten we het Bloemetje van de Week naar de Garst in Winschoten. Daar woont en werkt Mieke Peddemors. Ze werd genomineerd door veel mensen, o.a. door Henriette Niemeijer. Ze schreef:

“Mieke verdient dit bloemetje! Ze geeft elke week in haar hobbywinkel super leuke cursussen scrappen aan een groep dames. Ze weet zich na twintig jaar nog steeds staande te houden in de hobbywereld in Winschoten. Dat verdient in deze online tijd echt wel een bloemetje! Even een hart onder de riem van onze hobbyclub!”

We worden hartelijk ontvangen in de ruimte achter de winkel aan de Garst. Er staat een grote tafel met groene snijmatten. Op de tafel staan twee kleine stansmachines. Tegen de muren staan stellingkasten gevuld met groene en witte lades van kunststof. Elke lade is beplakt met een sticker waarop staat wat er in zit. Vilt, stempels, clips, lint, mallen. Er gaat een wereld voor ons open.

“Dit is onze cursusruimte”, zegt Henriëtte. “Ons groepje komt hier op dinsdagavonden bij elkaar. We noemen onszelf ‘het rugzakgroepje’, want we hebben allemaal het nodige meegemaakt.”

Henriëtte heeft de andere deelnemers ook uitgenodigd om bij de uitreiking van het Bloemetje te zijn. Niet iedereen kon erbij zijn. Judith Pruim en Linda Drenth zijn er wel. En natuurlijk de eigenaresse van de winkel: Mieke.

- advertentie -

Ze vertelt over de locatie. “Dit was vroeger een groentewinkel. En toen werd het een winkel waar snoep en ijs werd verkocht. Kinderen gingen vroeger graag “eem noar Slikkie”. Zo heette de winkel, naar de eigenaar, de familie Slik.”

- advertentie - 

“In 1998 kon ik de winkel kopen. Sinds 2000 is het een hobbywinkel.”

Mieke was altijd al bezig met knutselen. “Als klein meisje was ik veel bij mijn oma. Zij woonde aan de Herestraat, in Groningen, vlakbij de Hema. Samen maakten we mooie dingen van papier. Totdat de vouwblaadjes op waren. “Mag ik nieuwe kopen?’ vroeg ik dan. “Volgende week”, was het antwoord. Toen dacht ik: “Als ik later groot ben, wil ik m’n eigen winkel. Dan heb ik altijd vouwblaadjes!”

Ze vertelt verder: “Oma noemde me altijd ‘Miekepiek’. Vandaar dat ik de winkel die naam heb gegeven!”

Linda laat zien wat er gemaakt wordt. Boekjes met rijk versierde bladzijdes die als kleine cadeautjes geopend kunnen worden. “Je kunt een verslag maken van je vakantie. Of je vult de bladzijdes met trouwfoto’s. Ik heb een herinneringsboekje gemaakt over mijn overleden ouders”, zegt ze.

Henriette: “Soms krijg ik ook opdrachten. Dat mensen over een bepaald onderwerp zo’n scrapbook willen hebben.”

Linda zegt: “Van huis uit ben ik helemaal niet knutselig opgevoed. Het gaat mij er om dat ik even mijn hoofd leeg kan maken. Dat ik het leuk heb.”

Judith: “We komen vooral voor gezelligheid. Kopje koffie. Een praatje.”

Henriette vult aan: “Het is erg leuk om contact te hebben met mensen die dezelfde hobby hebben. En op scrapbooking raak je nooit uitgekeken. Je zou bijna een extra baan nemen om al het materiaal te bekostigen. We hebben ook een groepsapp waarin we hele dagen over onze hobby appen.”

De groep bestaat uit zeven personen.  Terwijl ze bezig zijn aan hun scrapbook, wordt overal over gesproken. Mieke: “Maar, wat hier wordt besproken, blijft binnen deze muren.”

Eens in de veertien dagen op zaterdag is er inloop. Mensen die willen kennismaken met deze hobby, kunnen dan een keertje meedoen met de cursus.

Mieke zegt: “We hebben nu wel een zomerstop. De meeste mensen zijn met het warme weer liever buiten bezig.”

De drie dames van de ‘rugzakgroep’ reageren: “Maar wij willen geen zomerstop! We gaan gewoon door ..”


Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’
Foto & tekst: Jos Schaafsma

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button