AlgemeenGemeente

College Oldambt wil nieuw gemeentehuis

- advertentie -

Winschoten – Er moet een compleet nieuw gemeentehuis komen in de gemeente Oldambt. Dat is het voorstel van het college van B en W in de gemeente. Volgens het college is het bouwen van een nieuw gemeentehuis veel goedkoper dan het renoveren van het huidige onderkomen.

- advertentie -

Het is de bedoeling dat het nieuwe gemeentehuis energieneutraal wordt. Het huidige gemeentehuis zal deels gesloopt worden, alleen het monumentale deel van het pand zal blijven staan. Daarnaast worden de gemeentelijke locaties in Scheemda, aan de Garst in Winschoten afgestoten. Dit zal ook gebeuren met Halte Democratie, het gebouw waar nu nog de raadsvergaderingen plaatsvinden.

De gemeente gaat ook investeren in de omgeving van het nieuwe gemeentehuis. Daar wordt een bedrag van vier miljoen euro voor uitgetrokken. Bovenop het pand van de Hema zullen daarnaast enkele gemeentelijke kantoren verrijzen. Deze plannen maken deel uit van het project ‘Poort van Winschoten’, waarmee de aanpak van het centrum van Winschoten bedoeld wordt. Op 8 juli wordt door de gemeenteraad een besluit genomen over de plannen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button