Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Aangenaam weekendweer voordat hitte losbarst

- advertentie -

Landelijk – Voordat de zomer helemaal losgaat is het dit weekend nog genieten van aangenaam zomerweer. Vandaag loopt het kwik op naar 18-22 en morgen wordt het 19-25 graden. De nachten verlopen fris en daarom is het ideaal weer om het huis door te luchten voordat de hitte binnensluipt.

- advertentie -

Vandaag wordt heerlijk weer met een mix van zon en stapelwolken. Over het noordwesten trekken wolkenvelden met aan de kust een enkele bui. Later kunnen in het vooral in het noorden en noordoosten een paar lichte buien ontstaan, maar ook in het midden van het land is kans op een enkele bui. Deze buien trekken ’s middags geleidelijk oostwaarts en vanuit het westen breekt de zon flink door.

De middagtemperatuur is heel normaal voor de tijd van het jaar. Het wordt 18 graden in het noordwesten, 20 in het midden en lokaal 22 in Limburg. Met deze temperaturen is het lekker om de ramen open te gooien en de frisse wind door het huis te laten waaien. Ook in de nacht naar zaterdag kun je het huis goed door laten luchten. Het koelt namelijk flink af. De minima komen uit op 7-11 graden.

Droog weekend
Goed nieuws voor wie zaterdag een uitstapje heeft gepland. Het blijft droog, de zon schijnt volop en er ontstaan enkele stapelwolken. Het is warmer dan vrijdag. De maxima komen uit op zo’n 20 graden in het noorden en noordwesten, 22-23 in de Randstad en 24 tot lokaal 25 in het zuiden en oosten.

Zondag zoekt de wind de oosthoek op en dat luidt het begin van een bijzonder warme periode in. Het wordt 26-29 graden en daarmee is het in het overgrote deel van het land zomers warm. Wie verkoeling zoekt kan naar het noordelijk kustgebied en de Waddeneilanden trekken. Daar waait een wind van zee en komen de maxima uit op 23 à 24 graden.

De zon is zondag alom vertegenwoordigd. Slechts enkele stapelwolken weten het zonlicht tegen te houden. Dunne sluierwolken geven een witte tint aan de blauwe lucht. Het is prima weer om buiten te lunchen, of om ’s avonds buiten te eten. Het blijft namelijk de hele dag droog.

Extreme hitte na het weekend
Vanaf maandag barst de zomer volledig los. Tropische dagen rijgen zich aaneen en de zon maakt overuren. Het wordt extreem heet met temperaturen die op meerdere dagen boven 35 graden uitkomen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button