Gemeente

Meer ruimte voor fietsen op NS Stations in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Je wilt je fiets parkeren in de fietsenstalling op het station. Maar helaas geen plek, omdat er zo’n fietswrak staat. En die staat er al weken! Een herkenbaar beeld voor de meeste treinreizigers. Te weinig ruimte in de fietsenstalling zorgt ervoor dat reizigers hun fiets op plekken plaatsen die ongewenst zijn.

- advertentie -

Om dit tegen te gaan is de gemeente Oldambt in 2018 in Winschoten en Scheemda gestart met het verwijderen van fout geparkeerde fietsen en fietswrakken. Het effect hiervan is dat de omgeving een stuk netter is en dat er meer ruimte in de fietsrekken is.

Weesfietsen
Soms staan er fietsen in het rek waarvan regelmatige gebruikers van de fietsenstalling weten dat ze nooit worden gebruikt. Je herkent deze fietsen aan een laagje stof, bladeren die zich rond de wielen ophopen en het gras dat eromheen groeit. Deze fietsen blijven erg lang geparkeerd staan en worden weesfietsen genoemd. De gemeente Oldambt gaat ook op weesfietsen handhaven.

Tegelijk wordt het handhavingsbeleid uitgebreid met het station in Bad Nieuweschans zodat op alle NS Stations in Oldambt gehandhaafd wordt op foutief geparkeerde fietsen, fietswrakken en weesfietsen. Hierdoor worden de stationsomgevingen een stuk mooier en is er voor de fietser meer ruimte beschikbaar voor het parkeren van de fiets.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button