Sport

Max Benthem geselecteerd voor de Europese kampioenschappen Judo

- advertentie -

Winschoten – Aankomende woensdag vertrekt Max Benthem samen met zijn centrale coach Alexander Sulava en met een deel van het Nederlands team naar Warsaw, de hoofdstad van Polen, voor de Europese kampioenschappen Judo.

- advertentie -

De Winschotenaar is debutant op het EK en is door de Judo Bond Nederland geselecteerd. Zijn kwalificatie heeft hij te danken o.a. aan zijn prestaties in het afgelopen seizoen op de verschillende internationale wedstrijden zoals tijdens de kwalificatie toernooien in Den-Haag (3e), Open Twentse Kampioenschappen (3e), Dutch Open Espoir (2e), Nederlands kampioenschappen (3e) en European Cup Cadets Follonica (3e).

De Nederlandse ploeg bestaat uit 19 atleten. Het EK begint op woensdag 26 juni en duurt tot en met zondag 30 juni. Max zal op vrijdag 28 juni op de mat in de gewichtsklasse heren tot 66kg verschijnen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button