Algemeen

Inschrijving Kindervakantiekamp Winschoten in volle gang

- advertentie -

Winschoten –  Zoals elk jaar vertrekt Stichting Kindervakantiekamp Winschoten ook dit jaar weer met een touringbus vol kinderen naar Ellertshaar in Drenthe. De inschrijving is alweer in volle gang, maar er zijn nog plaatsen vrij voor het kamp, dat dit jaar van 27 juli tot en met 2 augustus voor de 35ste keer plaatsvindt. Nog steeds gedragen door een groep vrijwilligers draait het kamp ook dit jaar weer om het neerzetten van een leuke vakantieweek voor kinderen die het sociaal en/of financieel moeilijk hebben.

- advertentie -

Door bijvoorbeeld een gedragsstoornis als ADHD of door een complexe thuissituatie is het voor de kinderen die meegaan op kamp vaak niet mogelijk om “even” op vakantie te gaan, daar waar dat voor sommige mensen veelal een vanzelfsprekendheid is. “Juist voor deze kinderen is het belangrijk dat ze in zo’n vakantieweek even ongestoord kind kunnen zijn,” vertelt Mario Formicola, voorzitter van de stichting.

Ongestoord kind zijn
“Heden ten dage zijn er nog steeds veel mensen die het financieel niet makkelijk hebben,” zegt Mario. “Van rondkomen van 50 euro per kind per maand tot uit-huis-plaatsing of gedragsstoornissen als autisme of PDD-NOS; Kinderen die in een dergelijke situatie opgroeien krijgen amper de kans om ook echt kind te zijn. Tijdens onze vakantieweek zijn ze er even tussenuit om te ontspannen. Het helpt ontzettend dat de meeste kinderen daarbij een vergelijkbare achtergrond hebben. Dat zorgt zowel voor herkenning en begrip.”

Activiteiten en spooktocht
Het programma bestaat uit verschillende activiteiten, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Ze worden ingedeeld  verschillende leeftijdsgroepen. De jongste kinderen zijn ongeveer zeven jaar oud en de maximumleeftijd is veertien. Gedurende de week wordt er veel gefietst en gewandeld, iets waar de locatie zich uitermate goed voor leent. De kampeerboerderij waar verbleven wordt ligt vlakbij een bos en een meertje, waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Een activiteitencommissie zorgt voor spelletjes en speurtochten na het ontbijt en avondeten. Als het weer het toelaat staat een spooktocht steevast op de planning. De rest van de dag zijn twee begeleiders verantwoordelijk voor hun groep.

Inschrijving geopend
De inschrijving voor het kindervakantiekamp is zoals gezegd al in volle gang, maar ouders kunnen hun kinderen nog aanmelden tot 13 juli. De kosten voor het kamp bedragen € 49,50 voor de hele week. Dat is inclusief zakgeld en alle activiteiten. Meer informatie is te vinden op www.kinderkampwinschoten.nl.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button