Algemeen

180 Funderingspalen de grond in bij brede school Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Een aannemer heeft afgelopen twee weken 180 funderingspalen de grond in geboord bij de brede school in Scheemda.

- advertentie -

De boorpalen ontstaan met de uithaling van grond. Deze funderingspalen worden “in de grond gevormd” zoals ze dat zeggen. Het proces is simpel want hierbij wordt een stalen ronde buis de grond in getrild, dus net iets anders dan bij een heipaal. Vervolgens wordt deze buis ter plekke voorzien van wapening en daarna volgestort met beton.

Hoofdgebruikers
De hoofdgebruikers van de brede school zijn: CBS Annewieke, fusieschool OBS Eexterbasisschool en OBS Jaarfke, stichting kinderopvang KiWi, peuterspeelzaal Sociaal Werk Oldambt, Logopedie Oldambt, Biblionet Groningen en Gymzaal Merelstraat.

Oplevering
De oplevering van de brede school is gepland in het voorjaar van 2020. In september van dat jaar openen de deuren voor een nieuw schooljaar. De sloop van CBS Annewieke staat gepland voor de zomer van 2020. Na de sloop wordt op deze plek het schoolplein (verder) ingericht.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button