Algemeen

Vanaf morgen: geen mobieltje vasthouden tijdens het fietsen (boete: 95 euro!)

- advertentie -

Landelijk – Vanaf 1 juli 2019 mag je geen mobiele telefoon meer vasthouden tijdens het fietsen. Bijvoorbeeld om te appen, de navigatie te gebruiken of muziek uit te zoeken op de fiets. Het verbod geldt voor alle mobiele elektronische apparaten voor communicatie- en informatieverwerking. Dus ook voor muziekspelers. Als u stilstaat mag u uw telefoon of andere mobiel apparaat vasthouden en bedienen.

- advertentie -

Het gaat om voorgenomen beleid. Dat betekent dat de Tweede en Eerste Kamer er nog over moeten stemmen. Het kabinet wil het verbod op 1 juli 2019 laten ingaan. Het wetsvoorstel is op 1 februari 2019 naar de Tweede Kamer gegaan.

Handsfree muziek luisteren toegestaan
Zolang u uw telefoon, muziekspeler of ander mobiel elektronisch apparaat niet met de hand vasthoudt, mag u muziek luisteren. Bijvoorbeeld via een koptelefoon waarmee u het apparaat bedient. U moet wel zorgen dat u het omgevingsgeluid nog hoort. Bijvoorbeeld door maar 1 oordopje te gebruiken. Of het volume laag te zetten.

Vanaf 1 juli 2019 boete voor vasthouden mobieltje
Als de nieuwe wet ingaat en de politie ziet dat u uw mobieltje vasthoudt in het verkeer, kunt u een boete krijgen. In het wetsvoorstel staat een boetebedrag van €95 voor fietsers.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button