Sport

Feest bij zwemvereniging De Hardenberg uit Finsterwolde

Finsterwolde – Afgelopen weekend was een feestelijk en druk weekend voor zwemvereniging De Hardenberg in Finsterwolde. Zaterdag mochten 2 zwemmers uitkomen op de 50 meter Finale (Regio Noord) en zondagmiddag werd het zwemseizoen afgesloten met de clubkampioenschappen en een barbecue.

Wederom medailles voor Welmoed Davelaar
Vorige week won de zwemvereniging met 2 zwemmers al vele medailles tijdens de 25 meter finale, ook dit weekend lukte het weer om met medailles naar huis te gaan tijdens de 50 meter finale in De Watertoren, in Winschoten. Welmoed Davelaar en Rosa Nuis hadden zich gekwalificeerd voor de finale. Welmoed wist twee medailles te winnen. Goud was er voor haar op de 50 meter schoolslag en zilver op de 50 meter vrije slag. Rosa Nuis had zich ook knap gekwalificeerd voor de finale. Ze kwam uit op twee afstanden. Helaas greep zij net naast de medailles, maar wist wel een prachtig persoonlijk record neer te zetten.

Clubkampioenen Esther Hofstede en Martijn Snoek
Volgens traditie wordt het zwemseizoen afgesloten met een clubkampioenschap. Alle zwemmers vanuit de beide selectiegroepen die de zwemschool rijk is, konden hieraan meedoen. Vele bekers werden die dag uitgereikt. Eerste prijzen gingen naar Mats Olthuis, Esther Hofstede, Myrthe Hofstede en Martijn Snoek. De wisselbeker ging naar diegene die de meeste afstanden had gewonnen. Dit jaar waren dat er twee; Esther Hofstede en Martijn Snoek. Esther en Martijn mochten de enorme beker in ontvangst nemen.

Bloemen voor Henk Elevelt en Marco Meijer
Henk Elevelt nam als trainer afscheid. Zwemschool De Hardenberg bedankte Henk voor zijn jarenlange inzet als trainer voor de club met een prachtig boeket en een dikke zoen van de voorzitter. Mede dankzij de inspanning van Henk weet de zwemschool de zwemmers continue op een hoog niveau te brengen. Ook was er een bloemetje voor Marco, hij is maar liefst 15 jaar lid van de zwemclub. Marco heeft jarenlang actief wedstrijd gezwommen. De laatste tijd draagt hij zijn kennis over zwemtechniek ook over aan de jeugd.

Begin september start het zwemseizoen weer. Wil je ook op wedstrijdzwemmen of ben je benieuwd of wedstrijdzwemmen wat voor jou is? Je mag gratis drie keer meetrainen. We trainen op maandag-, woensdag- en vrijdagavond in zwembad De Hardenberg in Finsterwolde. Wil je meer informatie of je aanmelden, dat kan naar trainer.hardenberg@gmail.com.