Sport

Winschoters onderweg in bus vol supporters naar Lyon

- advertentie -

Winschoten/ Lyon – Afgelopen woensdagavond zat een stel Winschoters volledig geconcentreerd en vol spanning voor de buis. Bij winst van Oranje was het plan geboren om af te reizen richting Frankrijk. Inzet van het duel tussen de dames uit ABBA land en de volgelingen van BZN was namelijk een finaleplek op het wereldkampioenschap voetbal.

- advertentie -

De wedstrijd dreigde uit te lopen op een penaltyserie, maar vlak voor tijd werd het team uit Scandinavië uit het toernooi geschoten. Op ruim duizend kilometer afstand van Sodom, wist Jackie Groenen namelijk in Lyon het net te vinden tegen de dames uit Zweden. Dankzij deze treffer plaatste Nederland zich voor het eerst in de geschiedenis voor een WK finale.

Reden voor een aantal liefhebbers om de stoute schoenen aan te trekken en richting Frankrijk te gaan, met als doel, om onze Leeuwinnen aan te moedigen. Het zou namelijk een ongelooflijke prestatie zijn om de Copa del Mundo, voor het eerst in de Nederlandse voetbalgeschiedenis, mee te nemen richting ons kikkerlandje.

Initiatiefnemer Andy Lingbeek zegt het volgende: “Het idee kwam heel spontaan opborrelen. Vorig jaar ging ik samen met mijn zoon richting Bergamo, om daar een wedstrijd van Hans Hateboer te bekijken. Deze reis was zo leuk, dat het me direct op het idee bracht om een soortgelijke reis weer te maken. Een aantal ouders van de voetbalclub WVV was meteen enthousiast en meldde zich samen met zoon of dochter aan voor deze unieke match. Na de winst op Zweden werd alles in werking gezet en voor we het wisten waren de kaarten en het busvervoer geregeld. Na een aantal telefoontjes met bevriende sponsoren kon de supportersgroep ook rekenen op hapjesschalen, ontbijtjes en blikjes fris voor in de bus. Als klap op de vuurpijl kwamen daar, op de valreep, nog een twintigtal metworsten bij!”

De voet van Casillias, de bal op de paal van Rensenbrink en het trauma van München. Nooit won Oranje de hoogst haalbare titel in de voetbalsport. Daar kan komende zondag dus verandering in komen. Het Nederlands dameselftal staat dan in de WK finale tegen het sterke team van de Verenigde Staten. De Oranje Leeuwinnen zijn in dit duel de underdog, maar beschikken over een uitstekend team met veel individuele kwaliteiten.

“Martens, Miedema, Groenen en Spitse zijn bijvoorbeeld heel goed”, volgens een aantal meiden in de bus. Deze meningen zijn van Bo Lourens, Sofie Hilverts, Lynn Hofstee en Florien Koning. Ze spelen in het MO13 team van WVV en zijn groot fan van Oranje. Hun vaders verrasten de meiden op deze trip richting Frankrijk en daar zijn ze zichtbaar blij mee.

Ook twee boys van de Winschoter voetbalclub zijn aanwezig. Het zijn Ivar Blik en Dani Lingbeek. Beide spelend voor de JO13. “We verheugen ons op de sfeer in het stadion en hopen dat de titel gepakt gaat worden. Het gaat wel zwaar worden, denk ik”, zegt de laatstgenoemde.

Inmiddels zijn de Winschoters aangekomen in Hoogeveen. Daar staat een touringcar klaar om het legioen te vervoeren richting Frankrijk. Om Oost-Groningen op de hoogte te houden van de reis richting Lyon, zal regelmatig een blog verschijnen op OldambtNu.nl

Zometeen rijden we de zondag tegemoet als de klok twaalf keer heeft geslagen. En zoals Mart Smeets het dan zou zeggen aan het eind van zijn avondetappe: “We sluiten af met een toost!

Santé!

En dan klinkt het melancholieke Buenas Noches Mi Amor van de Franse zangeres Dalida door de boxen van de bus.

Au revoir…

B.K.

Foto: V.l.n.r. Richard Lourens, Ivar Blik, Andy Lingbeek, Dani Lingbeek, Johan Hilverts, Bo Lourens, Klaas Hofstee, Lynn Hofstee, Jeroen Blik, Sofie Hilverts, Florien Koning en Bert Koning.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button