Incidenten

Brandweer Winschoten oefent in Ommelander Ziekenhuis

- advertentie -

Scheemda – “Ons ziekenhuis oefent regelmatig wat te doen bij incidenten, zoals bij een brand. Afgelopen maandagavond hadden we een oefening samen met de brandweer”, schrijft Ommelander Ziekenhuis Groningen op Facebook.

- advertentie -

Het scenario: het ziekenhuis had een (fictieve) brand in het energiegebouw. Het was aan de betrokken medewerkers (beveiliging, BHV’ers) om tot actie over te gaan. Doordat de ruimte vol rook stond, kon niemand meer dat betreffende compartiment in. De BHV heeft de omliggende ruimtes verkend, en waar het veilig was voor de BHV de personen geëvacueerd, en de rest in goed overleg overgelaten aan de brandweer. De brandweer heeft de overige aanwezigen in veiligheid gebracht en de brand geblust.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button