Gemeente

Tijdelijk sloopverbod in de gemeente Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Heeft u plannen om uw woning of pand te slopen? Zoek dan eerst contact met de gemeente. Er geldt namelijk een sloopverbod in Oldambt. “Dit komt omdat we een opdracht van de provincie hebben gekregen om een lijst te maken van alle karakteristieke panden in de gemeente. Zo lang die lijst nog niet af is, geldt het sloopverbod.” schrijft de gemeente op hun website.

- advertentie -

Een karakteristiek pand is beeldbepalend voor het dorp, de stad of het landschap waar het in staat. Deze gebouwen zijn belangrijk vanwege bijvoorbeeld de (oorspronkelijke) functie binnen het gebied, de ouderdom, de bouwstijl en/of de opvallende ligging. In gebieden waar nog geen karakteristieke panden zijn aangewezen, geldt een sloopverbod.

Het sloopverbod geldt niet in de volgende gebieden:
Buitengebied (alle gebieden buiten de kernen), Winschoten Centrum, Winschoten Parkwijk, Bloemenbuurt en Stadspark, Midwolda en Oostwold.  In deze gebieden is de inventarisatie van de karakteristieke panden afgerond.

Woont u in één van de overige gebieden?
Als u sloopplannen heeft en u woont in één van de gebieden waar de inventarisatie van karakteristieke panden nog niet klaar is, dan mag u niet zomaar van start gaan met de sloopwerkzaamheden. Zoek contact met de gemeente om uitsluitsel te krijgen.

“We verwachten dat we in september 2019 klaar zijn met de inventarisatie van alle karakteristieke panden in onze gemeente. Tot die tijd geldt het sloopverbod.” aldus de gemeente.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button