Gemeente

Oldambt kiest voor investeren in de Wmo

- advertentie -

Oldambt – Inwoners uit Oldambt die een aanvraag indienen voor een Wmo-voorziening, zoals huishoudelijke hulp, moeten op dit moment te lang wachten op de toewijzing van die hulp. Daarom heeft het college besloten om het Wmo-team structureel uit te breiden.

- advertentie -

Tijdelijke ondersteuning
In de afgelopen periode is het aantal Wmo-medewerkers van de gemeente al tijdelijk uitgebreid. Wethouder Laura Broekhuizen legt uit: “We zijn eind vorig jaar gestart met een project om de achterstanden weg te werken. In maart hebben we dat nog eens verlengd. De inzet van de extra medewerkers had helaas alleen maar een tijdelijk effect. Na het stoppen van het project liepen de wachttijden al snel weer op.”

Onverantwoord
Oldambt heeft een extern onderzoek laten uitvoeren naar hoeveel medewerkers er nodig zijn om alle aanvragen op tijd af te handelen. Hieruit bleek dat er 5,7 fte (bijna 6 fulltime banen) extra nodig is. Broekhuizen: “Op basis van dat onderzoek hebben we besloten om ons Wmo-team uit te breiden. We vinden het namelijk onverantwoord dat inwoners met een hulpvraag twee maanden of langer moeten wachten.”

Vanaf 2020
De extra inzet van vaste medewerkers kan in 2020 van start gaan. Broekhuizen: “Dit komt omdat we de kosten voor de extra Wmo-medewerkers op moeten nemen in de begroting. We starten nu met de verbeteringen in onze processen die door het externe bureau zijn aanbevolen. Daarnaast werken we tot 2020 met tijdelijke inhuurkrachten.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button