Incidenten

Politie verricht vier aanhoudingen tijdens Zomerfestival Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De politie heeft afgelopen weekend, tijdens Zomerfestival Winschoten, vier mensen aangehouden wegens verschillende strafbare feiten. De politie was tijdens het gehele Zomerfestival preventief aanwezig, zowel te voet, te paard en met de fiets.

- advertentie -

Tijdens de Nacht van Winschoten zijn er drie personen aanhoudingen geweest. Twee verdachten, 19 jaar uit Winschoten en 20 jaar uit Bellingwolde, werden aangehouden vanwege een mishandeling op de Vissersdijk. Onderzoek naar deze mishandeling is gaande. Twee mensen hebben aangifte gedaan.

Lees ook: Politie zoekt getuigen en beeldmateriaal vechtpartij in Winschoten

Ook werd in deze nacht een ander persoon aangehouden. Dit wegens het niet voldoen van bevel of vordering. Tijdens het Dance Event is er een 17-jarige uit Muntendam aangehouden vanwege vernieling van bierfusten.

Cameratoezicht
De politie heeft beide nachten drukker beleefd dan voorgaande jaren. Vier camera’s zijn opgehangen en werden live bekeken op het politiebureau. De politie: ‘Mede dankzij cameratoezicht hebben we een enkele keer op tijd een ruzie weten te sussen. Daarbij hebben we mensen op voorhand aangesproken op hun gedrag, zo hebben wij escalatie weten te voorkomen.’ 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button