Gemeente

Lepelaar vindt haar plek in het Stadspark

- advertentie -

Winschoten – Winschoten is sinds kort een nieuwe stadsvogel rijker: de lepelaar. Deze vogelsoort heeft dit voorjaar succesvol gebroed in het Stadspark en heeft nu twee of mogelijk zelfs drie jongen. Volgens ecologen van Staatsbosbeheer en de Provincie Groningen is dit broedgeval heel bijzonder. De lepelaar is normaal gesproken namelijk een vogel van het Waddengebied.

- advertentie -

In de provincie Groningen broeden jaarlijks zo’n 60 tot 70 paar lepelaars. Het merendeel hiervan broedt op Rottumeroog en Rottumerplaat. Heel af en toe zien we ze op het vasteland van Groningen. De lepelaar heeft voor het laatst in onze gemeente gebroed in 2011 bij het Oldambtmeer.

Het lepelaarnest in het Stadspark zit goed verborgen. Als je niet weet waar het nest zit, kun je het waarschijnlijk ook niet vinden. Gelukkig heeft een medewerker van de gemeente en natuurfotograaf Rein Hofman er een foto van gemaakt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button