Cultuur

Cabaretier Henry van Loon voor het eerst in De Klinker

- advertentie -

Winschoten – U kent hem waarschijnlijk van zijn rol in de tv-hitserie ‘De Luizenmoeder’. Als schoolconciërge Volkert verwierf Henry van Loon landelijke bekendheid. Naast acteur is Henry echter ook cabaretier en stand-upcomedian. Komend theaterseizoen staat hij voor het eerst in Cultuurhuis De Klinker. Directeur Leo Hegge noemt het “een mooie toevoeging aan het cabaretprogramma van De Klinker.”. U kunt dit debuut meemaken op 23 april 2020.

- advertentie -

Lachen is gezond en daar dragen we dan ook graag ons steentje aan bij. Henry van Loon heeft droge humor en doet graag typetjes. In zijn nieuwste cabaretprogramma ‘Onze Henry’ zoomt de cabaretier in op zijn Brabantse roots. Het Algemeen Dagblad beloonde hem voor zijn show met vijf sterren en schreef: “Even hilarisch als confronterend. (…) ‘Onze Henry’ is een voorstelling waarin Van Loon grote indruk maakt en zijn stijl verbreedt en verdiept.”. Ook andere grote kranten beloonden de artiest met viersterrenrecensies.

Van Loon groeide op in het Brabantse Oirschot maar ging in 2001 studeren in Amsterdam aan de Kleinkunstacademie. Zijn carrière als stand-upcomedian begon in 2004 toen hij zich aansloot bij de Comedytrain. Door zijn optreden bij De Wereld Draait Door werd hij landelijk bekend. U kunt hem onder andere kennen van programma’s als Draadstaal, Comedy Live en Van God Los. 

In ‘Onze Henry’ staat het overlijden van zijn moeder centraal. NRC Handelsblad betitelde de show als ‘zijn meest evenwichtige programma tot nu toe’ en ‘een mooie balans tussen humor en ontroering’.

Meer informatie over de voorstelling vindt u op www.indeklinker.nl. Kaarten bestelt u via onze website of door te bellen met de theaterkassa op 0597 – 700 270.

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button