Sport

Oldambt Voetbal Toernooi voor bedrijven op vrijdagavond 30 augustus

- advertentie -

Winschoten – De zesde editie van het Oldambt Voetbal Toernooi vindt plaats op vrijdagavond 30 augustus vanaf 18.00 uur op de velden van voetbalvereniging BATO in Winschoten. Er doen twintig teams van bedrijven en verenigingen mee. De opbrengst van het toernooi, dat wordt georganiseerd door servicelub De Heerenzitting, gaat naar twee lokale goede doelen: stichting Robinia en IMC Basis in samenwerking met openbare basisschool De Waterlelie in Winschoten. De toegang voor supporters is gratis.

- advertentie -

Tijdens het Oldambt Voetbal Toernooi spelen twintig ploegen van zeven spelers in de leeftijdscategorie 30+ op een half veld hun wedstrijden. Er wordt gevoetbald tot ongeveer 21.00 uur, waarna er in de kantine een gezellige avond met muziek is voor iedereen: deelnemers en supporters.

Plaats van handeling is het complex van VV BATO in Winschoten. “Het toernooi vindt altijd twee jaar achtereen plaats op hetzelfde complex. Dit is de tweede keer bij BATO volgend jaar is een volgende voetbalclub aan de beurt”, vertelt Wim Bakker namens de organisatie van het toernooi. De avond wordt aan elkaar gepraat door spreekstalmeester Jan van de Meide.

De deelnemende teams betalen inschrijfgeld en dit totale bedrag wordt verdubbeld door hoofdsponsor Pander & Lier. Tijdens het toernooi is er een verloting, waarvoor de prijzen beschikbaar worden gesteld door leden van De Heerenzitting. De opbrengst van dit alles gaat naar goede doelen. De baropbrengst is voor de voetbalvereniging, die ook een mooie sponsorbijdrage doet. “De animo voor deelname is groot”, vertelt Jan Henk Stormer namens de organisatie. “Ook dit jaar was het maximum van twintig team al vroeg bereikt. Ook de reservelijst is helemaal vol.”

Over stichting De Heerenzitting
Stichting De Heerenzitting is een vereniging voor mannen ouder dan 40 jaar uit het Oldambt die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan en zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien. Zij willen hun expertise en energie inzetten voor het goede doel, hun kennis en ervaring delen en deinzen niet terug voor een levendige discussie. De Heerenzitting toont zich betrokken bij de lokale maatschappij in Oost-Groningen door lokale service projecten actief en op eigen wijze te steunen.

Over de goede doelen
De opbrengst van het Oldambt Voetbal Toernooi gaat dit jaar naar twee lokale goede doelen: stichting Robinia en IMC Basis in samenwerking met openbare basisschool De Waterlelie in Winschoten. Ontmoetingscentrum Robinia is een uniek ontmoetingscentrum op begraafplaats Acacialaan in Winschoten voor iedereen die een verlies heeft ervaren en hier eens met iemand over wil praten. Het bestuur van stichting Robinia en ruim twintig vrijwilligers van Humanitas afdeling Oldambt bieden hiervoor een warme en sfeervolle plek, waar zij aanwezig zijn met een open hart en een luisterend oor.

IMC Weekendschool laat nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. De professional delen ervaringen met leerlingen die bijblijven en die hun horizon verbreden. IMC Weekendschool stimuleert het lef van leerlingen en biedt hen een ijzersterk netwerk. Zo kunnen ze worden wie ze willen zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button