Algemeen

SOB koopt brandweerauto uit oorlogsjaren

- advertentie -

Winschoten – In 1944 bij de gedeeltelijke bevrijding van Nederland namen de Engelsen brandweerauto’s en pompaanhangers mee voor brandweerkorpsen die hun auto’s kwijt waren geraakt door in beslagname van Duitsland, zo ook de brandweer van Winschoten.

- advertentie -

De bellewagen van Winschoten is in 1953 verkocht en sindsdien spoorloos! Om toch zo’n auto bij de collectie te voegen heeft de SOB ( stichting oud brandweermateriaal Winschoten) beslag weten te leggen op een zelfde auto, een Austin k2.

In het najaar komt de auto naar Winschoten om te worden omgebouwd naar de tijd van toen. Hier is geld voor nodig zoals ook de aanschaf van deze auto! Een team dat meerijd met de Winter Barrel Challenge 2020 doneert de opbrengst voor de bellewagen aan de SOB! Voor donaties en info kun u mailen naar info@sobwinschoten.nl,
De SOB hoopt de Austin bellewagen in mei 2020 te presenteren in de staat van 1945.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button