Algemeen

Waterschap gaat beregeningsverbod handhaven

- advertentie -

Drieborg – Waterschap Hunze en Aa’s gaat vanaf week 30 controleren op naleving van de algemene regels. Wanneer er in bepaalde gebieden meer grondwater wordt onttrokken dan volgens de algemene regels mag, zullen ze hier vanaf week 30 op handhaven.

- advertentie -

Het verbod geldt altijd al onder meer voor gebieden rondom de Drentsche Aa, Hoogezand-Sappemeer, Haren, Onstwedde, Bellingwolde en Drieborg.

Onttrekken oppervlaktewater
“Vanwege de droge weersomstandigheden zien we dat het onttrekken van oppervlaktewater leidt tot een lagere waterstand. In de gebieden waar geen wateraanvoer mogelijk is, is een lagere waterstand als gevolg van oppervlaktewateronttrekking niet toegestaan. Dit staat in onze algemene regels.” schrijft het waterschap op haar website.

“Om welke gebieden dit gaat, vindt u in deze kaart. Hier vindt u ook terug in welke gebieden het wel is toegestaan om oppervlaktewater te onttrekken. Mocht u in deze gebieden willen beregenen, dient u dit 48 uur van tevoren bij ons te melden. Dit kan via beregening@hunzeenaas.nl.” schrijven ze.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button