Algemeen

Vakantie voor Bloemetje van de Week

- advertentie -

Oldambt – In de maand augustus wordt er even geen bloemetje van de week uitgereikt. De initiatiefnemers Pascal Meinders en Jos Schaafsma nemen een korte pauze.

- advertentie -

Alweer drie jaar lang nodigen ze wekelijks inwoners van Oldambt, Westerwolde en Pekela uit om iemand te nomineren die een bloemetje verdient. Eens per twee weken wordt dan een boeket uitgereikt. Van die uitreiking wordt een verslag geschreven. Dat wordt gepubliceerd in de verschillende lokale media.

Idee achter het initiatief is om Oost-Groningers die iets positiefs doen voor een ander even in het zonnetje te zetten. Iemand bemoedigen die lang ziek is, iemand feliciteren met een jubileum, of iemand bedanken omdat die er altijd voor je is. Er zijn legio redenen waarom je een bloemetje geeft.

Schaafsma: “We hebben gemerkt dat er veel positiefs gebeurt. Mensen in deze regio geven om elkaar. We krijgen steeds veel nominaties binnen. Dat varieert van mensen die zich inzetten voor verenigingen tot buren die voor elkaars huisdier zorgen als de ander op vakantie is. Ook bij vervelende situaties willen mensen graag hun meeleven laten merken. Bloemetje van de Week blijkt daar een geschikte manier voor te zijn.”

Maar nu dus een maandje pauze.

Vanaf 1 september kan men weer iemand voordragen die een bloemetje verdient. Dat kan via www.facebook.com/BloemetjeVanDeWeek

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button