Algemeen

25 Jaar Radio Winschoten: Dames van Sport Lokaal die het programma een stem en een gezicht gaven

- advertentie -

Het sportprogramma van Radio Winschoten is door de jaren heen gezegend geweest met een aantal kwalitatief sterke presentatoren. Vandaag zetten we ze in deze rubriek nog even in het zonnetje.

- advertentie -

Het begon eind tachtiger jaren met Lonneke Togtema, die op verzoek van Erik Blaauw, haar eerste schreden zette op het pad van haar radio carrière.  En passant zong ze ook nog eens de eerste “station=calls” in. Groot was dan ook onze schrik, toen haar wederhelft Paul Mellens, een baan aangeboden kreeg in het westen des lands. Lonneke verhuisde mee en distribueerde haar talenten bij de plaatselijk lokale omroep aldaar. Inmiddels zijn ze terug in het noorden des lands en inmiddels is Lonneke verslaggeefster bij OldambtNu. Overigens was Paul ook jarenlang een zeer gewaardeerd programma technicus bij onze omroep.

(Lees verder onder de foto)

Haar opvolgster werd Marianne Consten, die in een sportuitzending haar verhaal deed over haar sport turnen. Dat deed ze met zoveel elan, dat het voor de hand lag haar te vragen de vacature, die Lonneke had achtergelaten, in vullen.

Aldus geschiedde en pas nadat RTV Noord haar besloot in te lijven voor hun regionale sportuitzendingen, kwam er een einde aan de carrière van Marianne bij Sport Lokaal. Overigens was Marianne gedurende een aantal jaren de mede presentatrice van het Oost Groninger Sportgala.

(Lees verder onder de foto)

Het was weer Erik Blaauw die vervolgens Anouk Middelintroduceerde. Kleuterjuf Anouk zag die uitdaging, na wat aandringen, wel zitten. Toen wist ze nog niet dat Radio Winschoten een aardige opstap was naar haar inmiddels luisterrijke radio en TV carrière.

(Lees verder onder de foto)

Het feit dat landelijke omroepen aan haar trokken, was dan ook de reden dat Anouk noodgedwongen vertrok bij Sport Lokaal, maar niet nadat ze haar opvolgster introduceerde Hedwig de Boer.Hedwig maakte naast haar werkzaamheden voor Sport Lokaal, net als Anouk, ook haar opwachting als co-presentatrice bij een aantal gala’s.

(Lees verder onder de foto)

En dan tot slot nog even aandacht voor Inge van Bruggen, die niet alleen met haar bijzondere stemgeluid via de presentatie, maar ook via haar zangtalen, t onze redactie vertegenwoordigde.

(Lees verder onder de foto)

Overigens gaan we de komende weken op allerlei manieren aandacht besteden aan de memorabele Run uitzendingen die Sport Lokaal door de jaren heen maakte en die vrijwel allemaal in de top 10 staan van succesvolste uitzendingen via Radio Winschoten.

We gaan onder meer verklappen waarom de winnaars altijd voorzien van bloemen over de meet kwamen, wie de niet voor de hand liggende interviewers waren en waarom de man van het geluid in de Klinkerhal, wijlen Jan Lammers, destijds een behoorlijke fan was van Sport Lokaal.


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button