Algemeen

Transport op groengas met 700 kilometer actieradius

- advertentie -

Winschoten – FirstClass Couriers & Transport is eigenaar van een Scania G410 CNG. “Fluisterstil, krachtig, goede actieradius en natuurlijk schoon op groengas”, aldus René de Vries van FirstClass, die volgens eigen zeggen bewust kiest voor groengas: “Steeds meer opdrachtgevers vinden dit belangrijk en er zijn financiële voordelen, zoals 2019 en 2020 geen tol in Duitsland.”

- advertentie -

FirstClass beschikt sinds 2011 al over groengasvoertuigen in het wagenpark en met deze Sacania erbij staat de teller op 10. Deze Scania CNG-trekker wordt flexibel ingezet voor route- en spoedwerk. Samen met een City-trailer zal het voertuig op de Europese wegen te vinden zijn. City-trailer, ADR uitgevoerd, is voorzien van schuifzeilen, schuifdak liftas en stuuras.

Het voertuig is deze week afgeleverd door Scania Groningen aan FirstClass Couriers Winschoten. Het is de eerste CNG-truck in de provincie Groningenmet een wielbasis van 3.950 milimeter en 9 Tons luchtgeveerde vooras. “Hierdoor is het mogelijk om 8 flessen aan het chassis te kunnen hangen, waarmee er een actieradius van circa 700 kilometer kan worden gehaald. Deze rijk uitgeruste G-cabine is uitgerust met een normaal dak, volledige LED-verlichting, een retarder en ACC. De G410pk-motor met een sterk koppel van 2100 nm doet goed en fluisterstil zijn werk.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button