Algemeen

Dode vissen aangetroffen in vijver

- advertentie -

Midwolda – In de vijver in het parkje aan de Dr. Oortwijn Botjeslaan in Midwolda zijn dode vissen aangetroffen. Een voorbijganger zag dit enkele dagen geleden en meldde dit.

- advertentie -

De vermoedelijke oorzaak van de vissterfte is een te laag waterpeil in combinatie met te weinig zuurstof in het water. De gemeente Oldambt heeft de dode vissen uit het water gehaald. Dit om de waterkwaliteit goed te houden. De dode vissen kunnen ziektes veroorzaken en bacteriën achter laten in het water.

Afgelopen maandag is de gemeente in overleg met Waterschap Hunze en Aa’s en Hengelsport Federatie Groningen begonnen met vers zuurstofrijk water in de vijver te pompen om nog meer sterfte tegen te gaan.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button