Algemeen

Groningse bruiden besteden meeste aan trouwjurk

- advertentie -

Groningen – Groningse bruiden geven het meeste uit aan hun trouwjurk van alle bruiden in Nederland. Met een budget van € 1.843 geven Groningers 31% meer uit aan hun jurk dan gemiddeld. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl, dat de trouwbudgetlijsten van 4.028 Nederlandse koppels analyseerde.

- advertentie -

Ondanks dat een relatief groot deel van het budget opgaat aan een trouwjurk, liggen de uitgaven voor een trouwpak 6% onder het landelijk gemiddelde. Een Groningse bruidegom besteedt gemiddeld zo’n € 917 aan zijn pak voor de grote dag.

Relatief groot deel Gronings trouwbudget naar uiterlijk
In Groningen spendeert een bruidspaar € 3.409 aan het uiterlijk. In heel Nederland liggen de gemiddelde uitgaven lager, namelijk op € 3.096 voor onder meer de trouwjurk, het trouwpak, het bruidsboeket en de bruidsmake-up.

Van het totale budget gaat bij Groningers 23,6% op aan het uiterlijk, terwijl dit aandeel bij een Nederlands echtpaar zo’n 21% bedraagt. Groningers besteden in totaal gemiddeld € 14.471 aan hun trouwdag. Dat budget ligt iets onder het landelijk gemiddelde van € 14.585.

Kijk voor meer onderzoeksresultaten, visualisaties en kaartmateriaal over Groningen op deze website.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button