Weerbericht

Koeler weertype start met onstuimige zaterdag

- advertentie -

Landelijk – Voor vakantievierders in eigen land ziet de weersverwachting er niet al te best uit. Zaterdag wordt een dag met veel wind en enkele buien. Vanaf zondag liggen de maxima rond 19 graden en is het koel voor half augustus. Het weerbeeld is vaak bewolkt met regelmatig een bui. Tot zaterdag hebben we redelijk zomerweer met zon, soms een onweersbui en maxima van 22-26 graden.

- advertentie -
Het wordt zaterdag 21 graden aan zee tot 24 in Limburg. Koud is het daarmee niet, maar het weertype nodigt niet uit om naar buiten te gaan. Het is buiig en onstuimig. In het binnenland is de zuidwestenwind (vrij) krachtig. Aan de kust waait het grote delen van de dag hard en soms zelfs stormachtig, 8 Bft. Daarbij zijn zware windstoten mogelijk tot circa 90 km/uur.
Volgende week koel
Vanaf zondag is het koel voor de tijd van het jaar. De middagtemperatuur ligt volgende week veelal tussen 18 en 22 graden. Dit is circa drie graden kouder dan gemiddeld in augustus. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en enkele buien. De wind waait uit westelijke richtingen en kan vooral in de kustgebieden soms flink uitpakken. De kans op warm zomerweer is voorlopig uiterst klein.
Deze week nog vrij zomers
Vandaag en morgen is het prima zomerweer met een mix van zon, stapelwolken en vooral landinwaarts een enkele bui. De maxima variëren van 21 graden in het noordwesten tot 25 in het zuidoosten.
Vrijdag wordt voorlopig de warmste dag met 23 graden op de Wadden tot 28 in het zuidoosten. Daarbij is het drukkend warm met grote kans op onweersbuien. De hevigste buien zijn vrijdagmiddag en -avond waarschijnlijk voor de zuidoostelijke helft van het land.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button