Sport

Dylan Adam naar de Jaarbeurs Utrecht voor de finale KPN FIFA E-Sport

- advertentie -

Winschoten – Zes mei is de dag voor Dylan Adam uit Winschoten. Dan doet hij mee met de landelijke KPN Eredivisie finale E-sport FIFA in de Jaarbeurs in Utrecht met 17 opponenten om de hoofdprijs te pakken. Voor degenen die niet weten wat E-sport inhoudt; dit is een voetbalsimulatiespel dat haar naam te danken heeft aan de FIFA.

- advertentie -

De 17-jarige Dylan speelt nog niet bij de ‘profs’ maar in het talententeam en hij komt uit voor FC Groningen. Het is niet zo dat Dylan de hele dag naast zijn studie aan het Groningse Alfa college Sport en Bewegen, altijd aan het gamen is. Hij speelt ook nog op zaterdag bij BATO JO 19, met een kans dat hij volgend jaar naar het eerste elftal overstapt. Daarnaast is hij ook nog eens een fervent hardloper. Maar nu is hij gefocust op de grote finale in Utrecht.

Spannend
“Ik ben begonnen met FIFA 16 en inmiddels zitten wij al weer in de 23e editie en op een gegeven moment kwam er een melding binnen dat een toernooi op stapel stond van de E-divisie, waar iedereen aan mee kon doen. En ik dacht van dit lijkt mij wel spannend en heb mij toen hiervoor opgegeven. Zo is deze finale tot stand gekomen, want ik bleef maar winnen. Ik speel zolang ik al mee doe voor FC Groningen.”

“Ik heb al 10 jaar een seizoenkaart voor de FC en ga er altijd met mijn vader heen. De keuze voor mij om voor FC Groningen te kiezen was dus niet zo moeilijk. Maar uiteindelijk werd ik uitgenodigd om een finalewedstrijd in Purmerend te spelen, met de trein er heen. Wat ik van tevoren niet wist dat deze wedstrijden live werden verslagen via het Youtube kanaal. Maar daar wen je ook snel aan en de eerste wedstrijd daar won ik met 5-1”, zegt Dylan.

Finale
De tweede wedstrijd was Dylan meer relaxed, omdat hij de eerste met overmacht had gewonnen, en ook deze won hij. Uiteindelijk met als resultaat de finale op 6 mei in Utrecht. Deze finale wedstrijden worden groots gepresenteerd, want de kaartverkoop loopt als een trein. Inmiddels zijn er al ruim 1800 kaarten verkocht.

“Wij gaan er met z’n vieren naar toe, vader, moeder en mijn broer, want dat kan mooi deze keer want het is op een zaterdag. Ik heb veel geoefend de laatste weken en meer kan ik er ook niet aan doen. Ik denk dat het wel goed komt.

Ik sta nog los van FC Groningen, maar heb mij ingeschreven namens de FC. Je speelt wel voor FC Groningen, maar ik sta niet onder contract. Maar ik hoop ooit nog een keer hiervoor in aanmerking te komen”, aldus Dylan.

“Ik moet de eerste wedstrijd tegen Cambuur spelen, en sommige mensen zeggen snel dat moet je kunnen winnen, maar dat is met dit spel niet van toepassing”.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button