Weerbericht

Zomer in het slop: voorlopig vrij koel en wisselvallig

- advertentie -

Landelijk – Na de storm van zaterdag raakt de zomer voor liefhebbers van warm zomerweer verder in het slop. Na het weekend komt de maximumtemperatuur beneden normaal uit en is dagelijks kans op buien. Vakantievierders in eigen land hoeven komende weken niet te rekenen op warm, zonnig en droog zomerweer. Het blijft namelijk voorlopig vrij koel en wisselvallig.

- advertentie -

Voor het eerst in een maand tijd breekt een lange periode met koeler weer dan normaal aan. Maandag komen de maxima uit op 19-23 graden, terwijl middagtemperaturen van 21-24 graden gebruikelijk zijn. Daarbij worden de hoogste temperaturen in het zuidoosten bereikt en de laagste in het noordwesten. Zon, stapelwolken en enkele buien maken het typisch Nederlandse zomerweerbeeld compleet. De felste buien ontstaan ‘s middags in het oosten en zuidoosten en daarbij is kans op een klap onweer.

Voor een verregende maandag hoef je niet te vrezen. Het gaat om slechts enkele buien en dat betekent dat grote delen van de dag droog verlopen. Nog meer goed nieuws: in de nacht naar dinsdag zijn de vallende sterren van de Perseïden vanwege opklaringen op veel plaatsen waarschijnlijk goed zichtbaar.

Voorlopig vrij koel en wisselvallig
Voor liefhebbers van vrij koel zomerweer kan het niet op, want vanaf dinsdag doet de temperatuur nog een stapje terug. Het wordt maximaal 18-20 graden en op sommige dagen komt de temperatuur in het hele land amper boven 20 graden uit. Dagelijks is kans op buien en is er vaak meer bewolking dan zon.

Tussen de buien door zijn er ook droge dagdelen waarin het prima weer is om erop uit te trekken. De lage temperaturen maken het namelijk ideaal doe-weer. Ook kun je lekker uitwaaien op het strand, want er staat een vrij krachtige tot krachtige wind aan de kust. Het koele en wisselvallige zomerweer lijkt ook na volgend weekend aan te houden.

Laatste dag met normale temperaturen
Wie opkijkt tegen het koele weer na het weekend kan vandaag nog genieten met temperaturen van 21-24 graden. Er trekt slechts een enkele bui over het land en de zon laat zich vooral in de ochtend geregeld zien.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button