Algemeen

Middelzwaar transportvliegtuig van Defensie vliegt laag over Oldambt

- advertentie -

Oldambt – De redactie van deze nieuwswebsite kreeg meerdere vragen over een laagvliegend vliegtuig boven onder andere Scheemda en Winschoten. Het vliegtuig zou dinsdagochtend gezien zijn rond 10.45 uur. Na een kort onderzoek bleek dit een middelzwaar transportvliegtuig van Defensie te zijn. Ook wel de: Lockheed C-130 Hercules.

- advertentie -

Volgens een tipgever leek het of het toestel een noodlanding ging maken. “Mensen reageerden paniekerig want het leek op een noodlanding. Hij vloog vlak over de bomen en ging vrij snel wat gepaard ging met een denderend lawaai.”

Vliegbasis Leeuwarden meldt dat de piloten van het toestel bezig waren met een oefening om een aantal tactische naderingen te maken naar de vliegbasis. Op de vraag waarom ze dan zo laag vlogen antwoorden zij als volgt: “Bij deze oefening nadert de C-130 de basis vanuit verschillende richtingen en verschillende hoogtes, om bijvoorbeeld een medische evacuatie, het droppen van materiaal/goederen of personen te kunnen oefenen.” 

C-130 Hercules
De Hercules wordt over het algemeen gezien als de meetlat voor alle andere (tactische) transportvliegtuigen en is inmiddels een klassieker in de luchtvaartgeschiedenis. Het toestel wordt nog steeds voor vele taken gebruikt. Veelvuldig wordt gebruikgemaakt van C-130 Hercules-toestellen in het kader van de humanitaire missies.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button