Algemeen

25 Jaar Radio Winschoten: Sport Lokaal en de RUN (deel 3)

- advertentie -

Winschoten – In de vorige editie over radio Winschoten Sport Lokaal en de Run maakten we al melding van bijzondere tolken voor winnaars en deelnemers uit landen waarvan we zelf de taal niet machtig waren.

- advertentie -

In 1997 was dat ook het geval, maar gelukkig was wethouder Ada Boerma ook bij de wedstrijd aanwezig. Zij had een verleden als stewardess en sprak daardoor veel talen. Dankzij haar interventie konden we de luisteraars op de hoogte stellen van het wel en wee van deze deelnemer.

(Lees verder onder de foto)

Toen in 1995  het WK 100 kilometer in Winschoten werd gehouden, besloten wij van Sport Lokaal ook groot uit te pakken. In een van de “bijzalen” in de oude Klinker waren dat jaar ook zitjes ingericht. Wij zorgden daar voor een muzikale omlijsting. Uit Friesland contracteerden wij een rockabilly band die door het leven ging als “The Boppin “Bellies”.

(Lees verder onder de foto)

In de eerste jaren was Rolf Huizinga onze man bij start en finish, maar toen deze voor de Run organisatie zelf als speaker aan de slag ging, werd zijn taak op een voortreffelijke wijze over genomen door Ard van der Velde, die zich in de jaren daarvoor had ontpopt als een kundig  verslaggever, zeker als het de atletieksport betrof.

(Lees verder onder de foto)

Overigens werd deze foto gemaakt door onze eigen “hoffotograaf” bij de Run in die jaren  Paul Mellens.

In 1994  toe de Run weer eens gezegend was met bijzonder fraai weer, troffen we op het plein een zangduo uit het Oostblok, die als fans naar Winschoten waren afgereisd. Hun zangkwaliteiten waren groots en na afloop van de Run dat jaar besloten we het duo –dat door het leven ging onder de artiestennaam Ayna en Solvita- uit te nodigen in ons programma Magazine, dat de zondag aansluitend aan de wedstrijd werd uitgezonden. Dat had nogal wat voeten in aarde, want er was ook hier duidelijk sprake van een taalbarrière. Maar uiteindelijk kwamen Ayna en Solvita op het gewenste tijdstip in de studio en zongen daar live de sterren van de hemel. Later bleek dat de dames in hun hun land een behoorlijke sterrenstatus hadden. Op de foto de dames die technisch op een voortreffelijke wijze werden geregistreerd door een van de eerste technici binnen Radio Winschoten Okko Veen.

(Lees verder onder de foto’s)


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button