Weerbericht

Strandweer bij slot vakantie regio noord

Regionaal 30-32 graden in zuiden en oosten dit weekend

- advertentie -

Oldambt – Regio midden heeft geluk, want zij kunnen volop genieten van een zomerse periode die weer aanstaande is. Bij veel zon en temperaturen tussen 25 en 28 graden aan zee, wordt het voor het eerst deze maand weer echt strandweer. In het zuidoosten kan het zelfs tropisch warm worden. De kustgebieden hadden deze maand vaak temperaturen van 21-22 graden. Prima voor een strandwandeling, maar niet echt uitnodigend om je strandlaken neer te leggen.

- advertentie -

De zomer geeft nog een keer flink gas, want de komende tijd wordt het weer op en top zomerweer met veel zon en hoge temperaturen. Vanaf vrijdag mogen we rekenen op temperaturen van 25-30 graden. Vandaag is het ook prima weer om lekker een dagje op stap te gaan, want de zon schijnt flink. Er zijn ook stapelwolken, maar het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 21-23 graden, alleen op de Wadden is het een graad of 20.

Zomerse periode aanstaande
Morgen trekken in het noorden dunne sluierwolken voor de zon langs. In de rest van het land schijnt de zon flink en het blijft overal droog. Het wordt ook wat warmer. In de kustgebieden wordt het 21-22 graden en de rest van het land mag 23-24 graden verwachten. In het oosten van Brabant, in Limburg en ook in de Achterhoek kan het 25, lokaal 26 graden worden. Vrijdag wordt op veel plaatsen zomers met 24 graden in het westen en noordwesten en 28 tot lokaal 29 in het zuidoosten.

Strandweer tijdens laatste week augustus
Juist in het weekend is het echt strandweer met flink wat zon. Er zijn ook wolkenvelden, maar het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 25-28 graden op de stranden, maar in de namiddag is wel kans op een verkoelende zeewind. Landinwaarts kan het 28-30 graden worden en in het zuidoosten zijn waarden tot 31-32 graden mogelijk.

Tot nu toe blinkt deze augustus niet uit in zomerse, laat staan tropische dagen. Hoofdstation De Bilt had tot nu toe slechts één zomers warme dag. Op 4 augustus werd het 25,0 graden. De hoogste temperatuur deze maand was 27,4 graden en werd op 5 augustus gemeten in Twenthe. Normaal heeft augustus 3 zomerse dagen in het noordwesten en 10 in het zuidoosten. Eén of twee tropische dagen van 30 graden of meer is in augustus ook heel normaal.

Na het weekend, wanneer regio noord weer aan de bak moet, houdt het warme en zonnige weer nog een tijdje aan. Pas later in de week wordt het minder warm en neemt de kans op enkele buien geleidelijk toe.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button