Incidenten

Politie zoekt getuigen van reeks brandstichtingen

- advertentie -

Winschoten/ Scheemda – In de nacht van woensdag op donderdag is op verschillende plaatsen in Winschoten en omgeving brand gesticht. In alle gevallen is het bij materiële schade ‘beperkt’ gebleven, het had echter anders kunnen zijn afgelopen. De politie vraagt daarom dringend om hulp bij het onderzoek.

- advertentie -

03.25 uur
Tegen half vier donderdagochtend vroeg sloegen de vlammen tegen de gevel van een zonnestudio aan de Venne in Winschoten. Oorzaak was een aantal brandende afvalcontainers op nog geen meter afstand van de zaak. De brandweer wist gelukkig erger te voorkomen. De brandweer kon na het blussen direct doorrijden naar de Kloosterlaan waar ook 3 afvalbakken op verschillende plekken in brand stonden.

Lees ook: Brandweer blust op meerdere plekken brandende containers

04.48 uur
Iets voor vijf uur brak er brand uit in een auto bij een woning aan de Oosthofflaan/ Winschoterdiep in Scheemda. Terwijl de brandweer bezig was met het blussen werd zo’n driehonderd meter verderop een tweede brand ontdekt in een stapel pallets bij een in aanbouw zijnde woning. Opvallend is dat woensdagmiddag rond één uur aan de Kloosterlaan in Winschoten eveneens een stapel pallets in brand stond.

Lees ook: Brandweer opgeroepen voor autobrand

04.51 uur
Tegen vijf uur werd brand ontdekt in een afvalcontainer bij een woning aan de Bosstraat, vlakbij de Venne. Ook daar sloegen de vlammen tegen het pand. De bewoners moesten het huis uit. Ook hier wist de brandweer te voorkomen dat de vlammen zouden overslaan.

Lees ook: Wederom containerbrand in Winschoten

Mogelijk opzet
Hoewel zeer waarschijnlijk weet de politie niet in alle gevallen zeker of er opzet in het spel is. “Wij komen in elk geval erg graag in contact met mensen die rond de genoemde tijdstippen iemand in de omgeving van die plekken hebben gezien of die misschien iets over de branden hebben gehoord. Wij zijn te bereiken via 0900-8844 (politiebureau Winschoten).” aldus de politie. “Uiteraard zijn wij de komende tijd extra alert. Mocht u situaties zien die u niet vertrouwt, bel ons dan direct.”

Op de foto de restanten van de brand aan de Bosstraat, te zien is dat de vlammen tegen de muren sloegen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button