Algemeen

25 Jaar Radio Winschoten: Sport Lokaal en de RUN (deel 4)

- advertentie -

Winschoten – Het zal niet iedereen zijn opgevallen, maar in de jaren dat wij van Sport Lokaal verslag hebben gedaan, kwam elke winnaar, zowel bij de dames als de heren, met een bos bloemen over de finish om daar uiteindelijk ook een toefje bloemen van de organisatie te krijgen.

- advertentie -

Op zich niets bijzonders natuurlijk, maar we konden ons er elk jaar weer op verheugen als ons “plan” was gelukt. Met dank natuurlijk aan de bloemensponsor.

(Lees verder onder de foto)

De vele uitzendingen over de Run leveren ook veel leuke verhalen op. Toen het Run parcours nog twee keer 50 kilometer mat, waren we genoodzaakt om alle zeilen technisch bij te zetten om de verslaggevers luid en duidelijk aan het woord te kunnen laten. Daar was in dit geval een steunzender voor nodig die in ieder geval hoog opgesteld moest worden. De keus viel op het kerktorentje van Beerta dat ongeveer halverwege het parcours lag.

De –onvolprezen- mannen van de techniek besloten om s’ nachts tegen 3 uur de zender te plaatsen. Aanwezig waren hoofd techniek Jetze Molema en verslaggever Dries Eefting.  Jetze was gezegend met een riante portie hoogtevrees en de aanblik van de lange en vooral krakkemikkige trap in de kerk, deed zijn bloed direct extra snel stromen. Maar hij vermande zich en zo werd de steunzender geplaatst en getest. Tijdens dat testen – een inspannend werkje- schreed Dries naar de grootste klok in de toren en liet de klepel – let wel om drie uur s ’nachts- tegen het uurwerk vallen. Als er een wereldrecord traplopen had bestaan. Dan had Jetze Molema die zeker verbroken. En Dries die genoot zoals voor hem gebruikelijk van zijn snode plan.

Op de foto Jetze Molema in een wat rustiger rol. Op de tweede foto daaronder Dries Eefting met een voor hem kenmerkende pose. Op die foto treffen we ook Samia D’Hana aan, een jongedame uit Frankrijk die ons team een aantal jaren versterkte.

(Lees verder onder de foto’s)

Tot slot een aantal foto’s van de voor ons superbelangrijke medewerkers,  de motards, die er voor zorgden dat onze verslaggevers steeds op het juiste moment bij alle gebeurtenissen aanwezig waren en vooral veilig over het parcours werden gereden.

(Lees verder onder de foto’s)


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button