Weerbericht

Deze week nog zalig zomerweer

Landelijk – Goed nieuws voor vakantievierders in eigen land: na de hitte van afgelopen dagen is het zomerse weer nog niet voorbij. Aan het einde van de zomervakantie in regio Midden wordt het zaterdag nog één keer zomers weer met veel zon en 25-30 graden. Donderdag, vrijdag en zondag is het minder warm, maar blijft het wel overwegend droog. Het is dan prima weer om je huis een beetje af te laten koelen.

- advertentie - 

Voor liefhebbers van zon en hitte kon het niet op aan het einde van de zomervakantie. Na bijna een week van zon en hitte is het vandaag voor het laatst regionaal tropisch. Onweersbuien maken komende nacht een einde aan de hitte en donderdag is het met 21-26 graden een stuk aangenamer. Het is dan heerlijk weer om wat te ondernemen, want overdag wordt het op een enkele bui na droog en is de zon regelmatig te zien.

Ook vrijdag is het zalig zomerweer met maxima van 21-25 graden. Normaal wordt het eind augustus 20-22 graden en dus blijft het iets warmer dan gebruikelijk. Het weerbeeld bestaat uit zonnige perioden, stapelwolken en enkele sluierwolken.

Zomers weer bij einde zomervakantie
Zaterdag maakt de zomer een eindspurt. Op het nippertje, want na het weekend zijn alle scholen weer begonnen en is vrijwel iedereen terug aan het werk. De zon schijnt volop en veel plaatsen kunnen rekenen op zomerse temperaturen van 25-29 graden. In het oosten van Limburg kan het lokaal zelfs weer 30 graden worden. Alleen in de kustprovincies blijft het kwik onder zomerse waarden en komen de maxima uit op 23 à 24 graden.

Het blijft waarschijnlijk droog en dus is het heerlijk weer om de zomervakantie af te sluiten in het zwembad of in een zwemplas. Aan het strand is het door een stevige wind van zee nét te fris.

Vrij koel na het weekend, maar ook herfstachtig?
Zondag en na het weekend zijn liefhebbers van koeler weer aan zet. De maxima komen uit op een aangename 18-21 graden. Met deze temperaturen kun je eindelijk de warmte uit huis krijgen. Vaak blijft het droog en zijn er zonnige perioden. Prima weer dus om aan het werk te zijn, maar ook om nog vakantie te hebben.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button