Weerbericht

Vandaag eerste echte herfstdag

- advertentie -

Landelijk – De meteorologische herfst wordt deze week ingeluid met echt herfstweer. Vandaag komt de wind uit het noordwesten en wordt het met 16-17 graden koel voor de tijd van het jaar. De dag verloopt nat en wisselend bewolkt.

- advertentie -

Donderdagochtend is het wisselend bewolkt met regelmatig zon. Wel is het verstandig om niet van huis weg te gaan zonder regenjas, want in het hele land kunnen buien voorkomen. Naast enkele buien waait het tijdens de ochtendspits vooral in de kustgebieden flink. Aan zee is de wind krachtig tot hard. Op de Wadden kan het zelfs soms stormachtig waaien en is kans op windstoten tot 75 km/uur.

Frisse en stevige noordwestenwind
In de middag is er een komen en gaan van buien. De buien kunnen lokaal gepaard gaan met een klap onweer en hagel. De temperatuur loopt op naar 16-17 graden. Daarmee is het vrij koel, want normaal gesproken wordt het begin september een graad of 20. De matige noordwestenwind maakt het voor het gevoel nog wat koeler. Op de meeste plaatsen kan het aanvoelen als een graad of 15. Tijdens buien kan het zelfs afkoelen tot ongeveer 12 graden. In kustgebieden staat een groot deel van de middag nog een krachtige noordwestenwind (6 Bft.).

Voorlopig wisselvallig
Ook na donderdag lijkt het buiige weer aan te houden. Vrijdag lijkt het landinwaarts aanvankelijk prima weer te worden met regelmatig zon, maar in loop van de dag neemt de bewolking en kans op buien toe. De wind is vrijdagmiddag ook weer nadrukkelijk aanwezig.

Ook de dagen daarna is er kans op buien met soms ruimte voor de zon. Met maxima van 16-18 graden is het ietwat koel voor de tijd van het jaar.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button